Undercover: Dierenleed op viskwekerijen (video)

vis

Een schokkend undercover onderzoek door de Italiaanse dierenrechtenorganisatie Essere Animali onthult gruwelijk dierenleed op Europese viskwekerijen.

Hartverscheurende beelden tonen scholen zeebrasem, zeebaars en forel die uit krappe netten worden gerukt en in plastic containers worden gedeponeerd om langzaam te stikken.

Degenen die deze horror in de viskwekerijen overleven worden in het slachthuis in containers gevuld met modder en ijs gedeponeerd waar ze langzaam doodvriezen, dit kan wel een uur duren. De vissen die zelfs dit overleven worden soms gedood door een slag op de kop met een metalen knuppel.

De vis uit deze video werd geleverd aan grote supermarkten in Italië.

Keer op keer wordt aangetoond dat de commerciële visindustrie zeer dieronvriendelijk is.

Zo kwam eerder dit jaar de Israëlische dierenrechtenorganisatie Anon naar buiten met hartverscheurende dierenmishandeling op een viskwekerij en een undercover video, gemaakt in zalmkwekerijen in Vancouver Island onthulde blinde, uitgemergelde zalm, zwemmend in hun eigen uitwerpselen.

Of vis nu uit zee gevist wordt of wordt gekweekt in viskwekerijen, in beide gevallen is er sprake van ernstige dierenmishandeling. Ook vissen die vrij leefden voordat ze gevangen werden wordt ernstig leed aangedaan vanwege de manier van vangen en sterven.

Vreemd genoeg is er in de EU en in de VS, in tegenstelling tot voor zoogdieren, praktisch geen wettelijke bescherming voor vissen.

Wanneer je denkt dat je vanwege dierenleed geen vlees, maar wel vis kunt eten heb je het dus goed mis. Vis is ook vlees, vissen zijn ook dieren met gevoel, vissen kennen ook pijn en angst. Vissen in de voedselindustrie lijden, net als landbouwdieren.

Bron 1 2

Een gedachte over “Undercover: Dierenleed op viskwekerijen (video)

  1. ja mensen als ze geld ruiken zijn ze tot alles in staat en is het met de veelbesproken ethiek gedaan.maar ja als men 7 en binnen kort 9 miljard mensen wil voeden dan wordt het een heikele zaak , persoonlijk geeft ik de voorkeur aan voeding volgens militaire systemen of ruimte vaart systemen ,dat is functioneel zonder verspilling het is ook bizar dat in top restaurants het top of de bill door een levende kreeft in kokend water te kieperen je hoef helemaal geen kreeft te eten spruitjes zijn ook prima maar ja dat heeft geen status dat is arbeiders voer en daar wil de z.g elite noemde figuren niet aan .en kijk naar de personen die de z.g rolmodellen zijn en pak die onzin aan.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie