Ostrich Festival in Arizona

In Arizona (VS) is elk jaar in maart een driedaags festival: het Ostrich Festival (struisvogel festival). Zoals de naam al doet vermoeden is dit festival ‘gewijd’ aan struisvogels, of liever gezegd, het mishandelen van struisvogels voor de lol.

Hoogtepunt zijn de acht wedstrijden van struisvogels met jockey op hun rug. De jockey klimt op de rug van de struisvogel die op dat moment een zak over zijn kop heeft. Een helper trekt de zak weg en de struisvogel begint van schrik te rennen. De jockey probeert te blijven zitten door zich aan de vleugels vast te houden.

Struisvogel wagenrennen komt ook voor. De jockeys verwachten van de struisvogels dat ze met hoge snelheid de kar waar zij in zitten voorttrekken.

Het zal duidelijk zijn dat dit soort ‘amusement’ onacceptabel stressvol is voor de dieren. Bovendien is het lichamelijk te zwaar, zij zijn niet gebouwd om een zwaar gewicht op hun rug mee te slepen, zeker niet als ze hard moeten rennen.

Verder kun je op het festival beschilderde struisvogeleieren kopen en plumeaus gemaakt van struisvogelveren, veren die uit levende struisvogels worden getrokken…

Oh en je kunt ‘uiteraard’ ook struisvogelvlees eten op dit festival…

Petitie: Stop Ostrich Races

Plaats een reactie