Acht feiten die de leerindustrie liever stil houdt

  1. Elk jaar worden er voor de leerindustrie meer dan een miljard dieren geslacht. Dit gaat in Aziatische landen niet bepaald zachtzinnig.
    .
  2. Als je leer draagt komt dat hoogstwaarschijnlijk uit China of India. In China is het niet strafbaar om dieren te mishandelen op boerderijen.
    .
  3. Behalve runderen worden ook andere dieren, zoals schapen, honden en katten in China gedood voor hun huid. Honden- en kattenleer wordt vaak expres verkeerd gelabeld, je kunt dus kat of hond dragen zonder dat je het weet.
    .
  4. In India hebben dieren het niet veel beter. De bestaande dierenbeschermingswetten worden nauwelijks tot niet nageleefd. In India worden koeien gedwongen dagenlang te lopen, zonder voedsel of water, op weg naar hun slachtplek. Bij vee dat onderweg instort van uitputting, honger of dorst wordt de staart gebroken of men smeert pepers in hun ogen om de dieren te dwingen door te lopen.
    .
  5. Er is met het blote oog niet te zien waar leder vandaan komt. Ook wanneer er op een product staat dat het gemaakt is in Italië, of in de VS, dan nog komt het rauwe materiaal hoogstwaarschijnlijk uit China of India.
    .
  6. Om van afstervende huid leder te maken worden gevaarlijke chemicaliën gebruikt, zoals minerale zouten, formaldehyde, en koolteer derivaten. Zonder dit proces zullen jouw leren schonen regelrecht van je voeten afrotten.
    .
  7. De ‘Centers for Disease Control and Prevention’ ontdekten dat in de buurt van looierijen in Kentucky vijf keer zo vaak leukemie voorkwam dat elders. Onderzoeken bij medewerkers op looierijen in Zweden en Italië lieten zien dat de kans op kanker bij deze mensen 20 tot 50% hoger waren dan verwacht.
    .
  8. Leer komt zelden van uitgemolken koeien in de zuivelindustrie. Zoals gezegd komt het meeste leer uit de Aziatische landen. Leder, gemaakt van de huid van runderen uit Europa wordt kwalitatief ongeschikt geacht voor kleding, schoenen, etc.

Koeien zijn buitengewoon intelligente dieren die complexe relaties en vriendschappen met elkaar kunnen hebben. Ze kunnen lastige problemen oplossen en rouwen om de dood van een bevriend dier. Helaas interesseert dit de leerindustrie totaal niet en worden de dieren ernstig mishandel en gedood voor hun velletje. Werk hier niet aan mee! Je kunt tegenwoordig hele mooie nep-leren artikelen kopen. De horror van de leerindustrie is extreem wreed en totaal overbodig.

Een gedachte over “Acht feiten die de leerindustrie liever stil houdt

Plaats een reactie