Kalkoenfokker ‘lastig gevallen’ door dierenrechtenactivisten

kalkoenen

Sommige veehouders kunnen goed toneel spelen, ook schromen ze er niet voor hun schandelijke gedrag ten opzichte van ‘hun’ dieren te verbloemen door dierenrechtenactivisten te beschuldigen van inbraak en diefstal.

Een mooi voorbeeld is kalkoenhouder Twan Jennisken uit Ysselsteyn. Meneer zag dat activisten van Animal Rights, vanaf de openbare weg, opname maakten van zijn zogenaamde uitloopstal bomvol kalkoenen. Hij gaat het gesprek aan met de activisten, wat uiteraard op niets uitdraait.

Hij zegt hier over op zijn FB pagina: ‘Deze extremisten staan langs de openbare weg te filmen wat wij aan het doen zijn op ons bedrijf. En maken hier een vervelend verhaal van!’

Vervolgens klaagt meneer in de media, propagandablaadjes van de dierenleedindustrie zoals AR het terecht noemt, dat dierenactivisten ook ’s nachts in de stal zijn geweest en een spandoek hebben gestolen.

AR: ‘Voor alle duidelijkheid: wij zijn in januari niet in zijn stal geweest en hebben geen interesse in zijn spandoek.’

Twan Jenniskens heeft op drie locaties zo’n 60.000 kalkoenen opgesloten zitten. Hij is daarmee de ‘grootste’ in de Benelux. Al die kalkoenen worden voor de slacht naar Duitsland getransporteerd want Nederland heeft zelfs geen kalkoenenslachthuis meer.

De kalkoenenindustrie kent vele gezondheidsproblemen en een hoge ‘uitval’ – sterfte – die worden veroorzaakt door het houderijsysteem, de selectie op snelle groei en hoog gewicht, en de economische afwegingen die de behandeling van de dieren bepalen. Vooral het leed door pikkerij en het hoge risico op catastrofale ziekte-uitbraken schreeuwen om een verbod op deze sector. Bij kalkoenen mag ook nog steeds de snavel ‘gekapt’ worden. De vleeskalkoenensector staat al jarenlang onder druk, vooral door grote ziekterisico’s en calamiteiten. Daarnaast levert het hoge antibioticagebruik van de sector een gevaar op voor de volksgezondheid.

Wat dierenrechtenactivisten naar buiten brengen over de kalkoenindustrie is dus ‘geen vervelend verhaal’ zoals meneer Jennisken in de media verkondigt, maar iets waar je beter de aandacht van af kunt leiden door activisten in een kwaad daglicht te plaatsen.

Op de video zie je wat AR heeft gefilmd, vanaf de openbare weg. Dit zijn geen ‘plofkalkoenen’, maar deze stumpers worden na hun dood verkocht als kalkoenvlees met ‘1-ster Beter Leven’.

Bron: Animal Rights

2 reacties op ‘Kalkoenfokker ‘lastig gevallen’ door dierenrechtenactivisten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s