De grens is bereikt – STOP diertransporten NU!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nederlandse hennen naar Poolse slachthuizen, pasgeboren kalveren op dagenlang transport naar Nederlandse kalvermesterijen, en piepjonge biggen op weg naar Spanje. Het gesleep met dieren is altijd al onacceptabel, maar nu is de grens bereikt! De strenge grenscontroles vanwege het coronavirus, veroorzaken in veel landen ongekend lange files. Transporten met levende dieren staan uren- of zelfs dagenlang te wachten, soms met fatale gevolgen.

Overheden nemen drastische maatregelen tegen het coronavirus. Burgers moeten binnen blijven en  fysiek contact vermijden. Veel landen hebben strenge grenscontroles ingevoerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondertussen gaan de diertransporten gewoon door.

Jaarlijks transporteren veehouders miljarden kippen, runderen en varkens door heel Europa. Dit transport leidt onder ‘normale’ omstandigheden al tot vele ernstige dierenwelzijnsproblemen. In de huidige situatie is dit echter volstrekt onverantwoord. Chauffeurs staan uren- en soms dagenlang in de file te wachten op controles aan de grens. Dat is in deze tijd van het jaar al een zware beproeving voor de dieren maar als het straks warmer wordt dan heeft dit rampzalige gevolgen.

Ondanks het enorme risico voor de dieren, blijven vrachtwagenchauffeurs dagelijks de helse trajecten afleggen. Om onder de huidige omstandigheden dieren te transporteren is onbegrijpelijk en onacceptabel! Het is bovendien in Europa verboden om dieren te vervoeren als dat letsel of onnodig lijden veroorzaakt.

Tot overmaat van ramp zijn de halteplaatsen waar de dieren normaal gesproken rust, eten en drinken krijgen, afgesloten vanwege de strengere grenscontroles. Ook wordt er daardoor tijdelijk minder gehandhaafd op controles en rusttijden van chauffeurs. Passende verzorging en controle op het welzijn van de dieren op transport zijn daardoor vrijwel onmogelijk.

Duizenden dieren zullen creperen door oponthoud en onvoldoende verzorging aan de grens. Het is onacceptabel dat de dieren de dupe worden van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De dieren hebben nu jouw hulp nodig! Teken de petitie van Varkens in Nood en roep de minister op om per direct te stoppen met internationale transporten!

Verstuur ook een email van CIWF naar de Europese Commissie om heel Europa per direct te laten stoppen met verre veetransporten.

5 reacties op ‘De grens is bereikt – STOP diertransporten NU!

  1. Het leed moettt stoppen.Dieren kunnen niet sp reken ,wij ,de mens moeten opkomen voor hen.Het is erbarmelijk ,wreeed en schandaaaalig wst er met dieren gebeurd.Please stop het!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s