De slacht van vissen: een langzame, pijnlijke dood

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen tijd kwamen er weer gruwelijke misstanden in slachthuizen aan het licht. De beelden zijn afschuwelijk en de minister wordt op het matje geroepen.

Maar bij de slacht van vissen spreken we niet van misstanden; voor deze dieren is een langzame, pijnlijke dood de norm. Ze stikken langzaam, bevriezen levend of worden bij vol bewustzijn opengesneden. Geen wet die hen beschermt.

Vissen zijn prachtige, intelligente dieren met gevoel en emoties, die ook pijn kunnen lijden. Daar is de wetenschap het allang over eens. Toch behandelen we deze dieren heel anders.

Jaarlijks worden in de EU honderden miljoenen vissen op pijnlijke wijze geslacht. Ze worden verdrukt in netten of stikken langzaam in kratten. Vaak worden ze bij vol bewustzijn opengesneden en ‘verwerkt’. Ook worden wilde en gekweekte vissen in bakken ijswater gegooid. De dieren hebben extreme pijn, terwijl hun kieuwen verstopt raken met ijs en ze langzaam stikken of doodvriezen.

Het is hoog tijd dat vissen de bescherming en de behandeling krijgen die ze verdienen.

Teken de petitie en roep landbouwminister Schouten op zich in te zetten voor beter vissenwelzijn in Nederland en in de EU.

Bron: CIWF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s