Kattenleed in China

10

Katten in China die worden gebruikt voor ‘vlees’, ‘leder’ en ‘bont’ zijn meestal zwerfkatten. Zij zijn niet gesteriliseerd of gecastreerd en planten zich met grote snelheden voort.

Criminelen die goud geld verdienen aan deze dieren grijpen alle katten die ze kunnen vinden en dat is inclusief katten die als huisdier gehouden worden. De dieren worden verkocht aan slachters die de katten veelal levend koken om hun huid niet te beschadigen.

Hun huid en vacht wordt als leder en bont verkocht. Honden en kattenbont is (officieel) verboden in de VS en in de EU, maar hun ‘leder’ kan zonder problemen binnen komen omdat de regels voor de invoer van leder veel soepeler zijn dan voor de invoer van bont. Schoenen, handschoenen, portemonnees, etc. van leder die je hier koopt kunnen dus heel goed afkomstig zijn van geroofde en op vreselijke manier afgeslachte katten.

12

De Amerikaanse organisatie Fur Free Society  en de Chinese organisatie People for Chinese Animals willen de grote aantallen zwerfkatten verminderen door de zwerfkatten te steriliseren. Hierdoor zou er een eind kunnen komen aan de gruwelijke handel in dierenleed in China.

Lees hier meer over op de (Engelstalige) website van People for Chinese Animals.

Zie ook Honden en katten in Azië: voedsel, leer en bont

Een reactie op “Kattenleed in China

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s