‘The Pigs of God’: Gedwangvoederd en geslacht voor spektakel

pigs of god.jpg

In Taiwan worden varkens vetgemest voor een weegwedstrijd; ‘The pigs of God’. De varkens verblijven hun hele leven opgesloten in krappe kooien en worden elke dag gedwongen zo’n 100 kg aan koolhydraatrijke brei weg te werken.

Uiteindelijk zullen ze ongeveer 700 kg wegen, zeven keer zoveel als een varken in de varkensvleesindustrie.

De dieren kunnen niets anders doen dan liggen, eten en slapen. Er is geen ruimte genoeg om overeind te komen of om aan het dwangvoeden te ontsnappen.

Door hun extreme gewicht ondervinden de varkens chronische gezondheidsproblemen.

Jongere varkens worden in grote getale gehouden in donkere schuren, fokzeugen in kooien zonder bewegingsruimte. Slechts een klein aantal van hen wordt ‘goed genoeg’ bevonden om te worden vetgemest voor de weegwedstrijd.

De Pigs of God wedstrijd wordt nog altijd ‘gevierd’ in duizenden taoïstische en boeddhistische tempels in Taiwan. Nadat de ‘deelnemers’ zijn gewogen worden ze bij volle bewustzijn geslacht in het bijzijn van een menigte toeschouwers. Hierbij worden de slachtvoorschriften die er wel degelijk zijn in het land volkomen genegeerd.

De wetgeving in Taiwan verbiedt wreedheden jegens dieren, maar de autoriteiten gebruiken ‘religieuze vrijheid’ als excuus om de wet niet te handhaven.

De meeste tempels zijn inmiddels overgestapt op meer humane fok- en slachtmethoden of hebben de dierlijke offers vervangen voor rijst, noedels, bloemen en fruit. Helaas zijn er nog velen die vasthouden aan dit extreem wrede, totaal overbodige misbruik van dieren.

Al zestien jaar lang voert de Taiwanese NGO Environment and Animal Society of Taiwan (EAST) campagne om een eind te maken aan de Pigs of Gods weegwedstrijden. Tot nu toe helaas zonder succes. De huidige campagne van EAST heeft echter wel opnieuw een debat op gang gebracht in Taiwan.

 

 

 

Info van We Animals

4 reacties op ‘‘The Pigs of God’: Gedwangvoederd en geslacht voor spektakel

  1. De mens beschouwt zichzelf als het meest geavanceerde, hoogst ontwikkelde en superieure wezen op de planeet, nee, in het universum. Maar gelooft in god/goden. Ten koste van de normale dieren. Want dat is een eerste vereiste: voor een zelfverzonnen god dient gemarteld te worden.
    De ultieme milieuramp komt er aan en ik hoop voor onze slachtoffers dat die snel komt en dat die al het ‘intelligente’ leven wegvaagt.
    Zijn er eventueel petities te signeren tegen dit goddelijke evenement?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s