Brianna en Winter, gered van de dood

b123

Midden in een nacht in december 2018 springt een koe op een drukke snelweg in Amerika uit de vrachtwagen die haar naar een slachthuis zou moeten brengen. De politie ziet kans haar veilig te stellen, maar weet niet goed wat ze nu met haar aan moeten. Brian, één van de agenten, belt zijn vriend Mike van ‘Skylands Animal Sanctuary And Rescue’, een locatie waar landbouwdieren worden opgevangen. Mike komt meteen en hij kalmeert de koe, daarna neemt hij haar mee naar haar ‘for ever home’.

De dappere koe, die de naam Brianna krijgt, blijkt tijdens de controle van de dierenarts aan haar ontsnapping slechts enkele, niet ernstige verwondingen te hebben overgehouden, maar ze blijkt ook hoogzwanger te zijn. Slechts twee dagen na haar ontsnapping bevalt ze van een gezond kalf. Het meisje krijgt de naam Winter. Het moederinstinct van Brianna heeft haar baby en haarzelf gered van de dood.

Deze mamakoe was overigens pas twee jaar oud…

Twee jaar oud en hoogzwanger… en onderweg naar het slachthuis. Dit is de zuivelindustrie.

Gelukkig zijn er wereldwijd steeds meer goede mensen die dieren opvangen die weten te ontsnappen aan de veeindustrie. Dit is slechts één voorbeeld van één situatie bij één opvang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s