Undercover: Biologisch melkveebedrijf in Amerika

bio2

Een vier maanden durend undercover onderzoek bij een groot Amerikaans biologisch melkveebedrijf, Natural Prairie Dairy in Texas, toont aan dat ‘biologisch’ niet automatisch ‘diervriendelijk’ betekent.

De onderzoekers van Animal Recovery Mission (ARM) troffen op dit bedrijf dezelfde ellende aan als wat zij tijdens eerdere onderzoeken bij niet-biologische melkveebedrijven hebben gezien.

Sterker nog, ARM heeft afschuwelijke beelden naar buiten gebracht van zeer ernstige dierenmishandeling, wreedheid en verwaarlozing. Koeien werden geschopt, geslagen, gestoken met een schroevendraaier en hardhandig weggesleept wanneer ze door ziekte en vermoeidheid niet meer konden staan. Koeien worden herhaaldelijk gewelddadig geïnsemineerd en kalfjes worden direct na hun geboorte weggenomen van hun moeder.

Behalve de onacceptabele dierkwelling die hier plaatsvindt overtreden de medewerkers ook de richtlijnen voor de certificering van biologisch zuivel. Consumenten betalen voor biologische zuivel meer geld dan voor de conventionele zuivelproducten. Biologische bedrijven worden geacht beter te zorgen voor hun dieren, het milieu en de consument en daar vertrouwt de consument dus op. Blijkbaar ten onrechte.

Natural Prairie Dairy houdt in totaal meer dan 25.000 koeien op vier verschillende locaties en levert aan een groot aantal retailers.

Het volledige rapport van ARM kun je hier lezen.

3 reacties op ‘Undercover: Biologisch melkveebedrijf in Amerika

  1. Alles voor het geld, biologisch is inderdaad zelfde ellende en moeilijk dag in dag uit te controleren hoe het er aan toe gaat. Zelfs als ze goed verzorgd worden, eindigen ze allemaal vroegtijdig in de slacht. Vegan is de enige oplossing hiervoor. Hoop dat er velen volgen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s