Toerisme en misbruik van wilde dieren

wap

Olifantenritjes, zwemmen met dolfijnen, wandelen en knuffelen met leeuwen of tijgers of met een aap poseren voor een foto zijn een paar van die attracties waar toeristen zich vaak toe laten verleiden aan mee te doen. Want dat is zo leuk. Helaas is het voor de betrokken dieren alles behalve leuk.

aa

Dag in dag uit worden wereldwijd zo’n 550.000 wilde dieren misbruikt om toeristen te vermaken. Deze dieren worden uit het wild geroofd of speciaal hiervoor gefokt. Ze worden meestal op zeer wrede manier getraind zodat ze uit angst kunstjes gaan doen op commando of mensen op hun rug of in hun omgeving accepteren.

do

World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP voeren samen campagne om toeristen in te lichten over ‘vermaak’ met wilde dieren tijdens hun vakantie. Rond Schiphol worden reizigers aan de hand van een video gewezen op het dierenleed wat er achter ‘entertainment’ met wilde dieren steekt. Zij vragen de reizigers zich hier niet schuldig aan te maken.

Wanneer je hier klikt kun je een wereldkaart bekijken met per werelddeel de ‘do’s en don’ts’ om wilde dieren te spotten.

Wil je graag wilde dieren zien, maar kun je ze om wat voor reden niet gaan bekijken in het wild, dan kun je natuurlijk altijd een (goede) dierenopvang bezoeken. Klik hier om daar meer over te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s