‘Dairy is Scary’: Kalverenslachthuis in Australië

Het Australische Animal Liberation en leaked.com.au volgen het proces ‘van boerderij tot slachthuis’ van piepjonge kalveren in de zuivelindustrie.

In het begin van de video zie je dat kalveren ‘gecreëerd’ en geboren worden. Je ziet dat deze baby’s worden weggehaald bij hun moeders. Als ze al niet sterven op de boerderij gaan ze na vijf dagen naar het slachthuis

koekalf.jpg

Er zijn exclusieve beelden te zien die gemaakt zijn in het slachthuis in Melbourne, ‘Cedar Meats’. Het slachthuis produceert de meest gevraagde productmerken uit de kleine veehouderijindustrie.

Cedar Meats is een bekroond, wereldwijd erkend en vertrouwd bedrijf waar dierenwelzijn en vakkundigheid hoog in het vaandel staan. Volgens Cedar Meats zijn alle werknemers volledig getraind in alle aspecten van dierenwelzijn. De manier van werken van dit bedrijf wordt beschouwd als norm waarnaar gelijksoortige bedrijven qua dierenwelzijnsprincipes moeten streven.

vervoer

Uit de beelden blijkt helaas iets heel anders…

Er wordt onvakkundig en wreed met de kalveren omgesprongen. In de video is duidelijk te zien dat werknemers de baby’s schoppen en slaan, ze aan een been verslepen en met ze gooien. Ze worden op bijna sadistische manier ‘verdoofd’ en vaak zijn ze nog bij bewustzijn als ze hardhandig aan een been opgetakeld worden en/of hun keel wordt doorgesneden.

Volgens de AMIC-voorschriften (Australian Meat Industry Council) moeten de kalveren minstens 3 seconden lang worden verdoofd om bewusteloosheid te kunnen garanderen. De tanden van het stroomapparaat mogen niet in de huid doordringen.

Uit de beelden blijkt dat dit vaak niet gebeurt. Veel kalveren worden minder dan 1 seconde verdoofd en de huid van hun hoofd, nek en lichaam toont verwondingen van het stroomapparaat.

kalfjes

Waarom gebeurt dit? Waarom worden kalveren van nog geen week oud gedood?

Het antwoord is simpel. Ze worden slechts geboren om hun moeder melk te laten produceren. De kalveren zelf, met name, de stierkalfjes, hebben geen waarde voor de zuivelindustrie. Het gaat de industrie alleen om de moedermelk. De melk, yoghurt, kwark, slagroom, boter en kaas die de non-vegan koopt en consumeert.

Iedereen die zuivel consumeert is medeverantwoordelijk voor deze onacceptabele, wrede industrie. En dat terwijl er tegenwoordig voor zo goed als alle zuivelproducten plantaardige alternatieven zijn… Denk na en maak de switch naar plantaardig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s