Undercover: Mega-melkveebedrijf in Allgäu, Duitsland

allgau

De Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz heeft 30 dagen lang, in mei en juni met verborgen camera’s beelden gemaakt van de verwaarlozing en mishandeling van melkkoeien op het grootste melkveebedrijf van de deelstaat Beieren, in Bad Grönenbach, Allgäu. Er worden hier duizenden koeien geëxploiteerd.

De koeien worden systematisch blootgesteld aan dorst, honger en mishandeling. Ze worden o.a. geschopt en met scherpe voorwerpen gestoken. Ook worden ze voortgesleept door een tractor. Dieren die zo ziek zijn dat ze niet meer kunnen lopen worden hardhandig in vrachtwagens gedumpt. Deze zieke dieren worden volgens SOKO, hoewel dat verboden is, afgeleverd bij het slachthuis in Buchloe, dat in handen is van het Nederlandse VION.

De koeien van melkveebedrijf Endres ‘produceren’ ongeveer 40 ton melk per dag. Het overgrote deel daarvan wordt afgenomen door kaasmaker ‘Käserei Champignon’, een Camembert-specialist van ondermeer de merken Cambozola, St.Mang, Rougette, Fitaki, Dorblu, Montagnolo, Alpavit, Champignon, Hofmeister en Striegistaler Zwerge. Deze merken zijn ook te koop in Nederlandse en Belgische supermarktketens, o.a. bij Albert Heijn, Jumbo, Delhaize, Colruyt en Hoogvliet.

Wanneer gaat de consument nu eens begrijpen dat er aan zuivel net zo veel bloed kleeft als aan vlees? Probeer de plantaardige alternatieven voor zuivel eens. Minstens zo lekker, minder ongezond en, vooral, dierenleedvrij.

Bronnen: 1, 2

2 reacties op ‘Undercover: Mega-melkveebedrijf in Allgäu, Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s