Planet Vegan (trailer)

pv

Planet Vegan is de naam van een vijfdelige documentaireserie die momenteel gemaakt wordt. Deze serie gaat diep in op de snelst groeiende beweging van sociale rechtvaardigheid van de 21e eeuw: Veganisme.

Planet Vegan neemt een duik in de wereld van veganisme en onderzoekt de belangrijkste spelers achter de snelle groei van de veganistische beweging.

De serie moet gaan fungeren als een informatief en niet-oordelend platform dat aan het publiek uitlegt waarom miljoenen mensen van levensstijl veranderen om de omstandigheden van dieren, de toekomst van de planeet en hun eigen gezondheid te verbeteren.

Het Planet Veganist-team is de wereld rond geweest om de interessantste vegan evenementen, de meest vooruitstrevende bedrijven en de meest prominente dierenrechtenactivisten te bezoeken en te documenteren. Ze zijn in tien landen geweest, te weten de VS, UK, Duitsland, Noorwegen, Spanje, Australië, Canada, Portugal, Nederland en Zwitserland, en hebben geconcludeerd dat de vegan beweging geen op zich staande gebeurtenis is, maar een wereldwijde beweging die gaande is in een cruciale tijd.

Planet Vegan bestaat uit vijf unieke afleveringen die de veganistische beweging goed in beeld brengen.

1. The Vegan Marketplace
De aflevering Vegan Marketplace gaat o.a. over Beyond Meat, Veganz, Stray Dog Capital, New Roots Cheese, Corkor, Virtuous Pie en Mosa Meat. Het stelt de vraag: “Moeten we dierlijke producten consumeren om een ​​gelukkig en gezond leven te leiden?” Ook worden de gevolgen onderzocht van een levensstijl met een hoog dierlijke productconsumptie; voor de dieren, voor de volksgezondheid en de aarde.

2. Plant-Based Health and Wellness
In deze aflevering komen o.a. Dr. Michael Greger, Rich Roll, Dr. Neal Barnard, GreenFare Cafe, PCRM, Cam F Awesome en Chef Charity Morgan aan het woord. Deze aflevering gaat over de vele voordelen voor de gezondheid van een plantaardig dieet en gaat dieper in op kwesties als mannelijkheid en de huidige staat van de gezondheidszorg.

3. Global Vegan Events
Van cruisen door Cambodja op een volledig veganistische riviercruise tot feesten tot diep in de nacht bij Vegan Camp-Out UK, de Global Vegan Events-aflevering laat zien dat veganisten over de hele wereld heel veel plezier hebben.

4. Vegans Around the World
Deze aflevering gaat over enkele van de bekendste veganisten, vertelt het verhaal van hun leven achter de schermen en benadrukt de manieren waarop ze veranderingen creëren in hun lokale gemeenschap. In deze aflevering zie je o.a. Chocolate Covered Katie, Jon Venus en STLvegGirl.

5. Global Vegan Activism
Deze aflevering gaat over enkele toppers uit de wereld van het dierenrechtenactivisme en stelt de vraag: “Waarom vechten mensen zo hard voor een veganistische wereld?” In deze aflevering zie je o.a. James Aspey, Earthling Ed, PETA, Animal Place, The Vegan Society, Mercy for Animals, The Save Movement, Anonymous for the Voiceless, Seb Alex en Direct Action Everywhere.

Bekijk hier alvast de trailer:

Bron: 12

Een reactie op “Planet Vegan (trailer)

  1. Ik ken vele keiharde weigeraars, w.o. mijn vriend. Ik heb een paar weken geleden gezegd dat hij niet een veganist hoeft te worden, als hij maar vegan gaat consumeren (eten, drinken, spullen etc.). Zoniet, dan gaat iets wat hij super vindt in bed niet meer door.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s