Waarom je nooit kasjmier moet kopen (+video)

geit

PETA-Azië heeft opnieuw een onderzoek gedaan naar de kasjmier industrie in China en Mongolië. Deze twee landen zijn samen verantwoordelijk voor 90% van de productie van kasjmier.

Er worden miljoenen Kasjmier geiten gefokt in China en Mongolië. Deze geiten produceren een warme vacht om zichzelf te beschermen tegen de zeer lage temperaturen. Helaas worden ze vaak midden in de winter geschoren, juist wanneer ze hun vacht het hardst nodig hebben. Als gevolg daarvan sterven veel geiten aan onderkoeling.

Een geit heeft gemiddeld slechts 240 gram haar. Dat houdt in dat het haar van zes geiten nodig is om één kasjmieren jas te produceren.

Hoe komt men aan dat haar dan? Worden de geiten voorzichtig geschoren?

Helaas is dit niet het geval. De geiten worden op zeer hardhandige wijze behandeld. De wol wordt voornamelijk verkregen door de geiten te ‘kammen’. Dat is niet zo onschuldig als je misschien zou denken… In feite wordt het haar er met een grote metalen kam gewoon uitgetrokken. Deze ruwe behandeling brengt uiteraard veel pijn en paniek teweeg bij de geiten. Wanneer een geit gewond raakt door de behandelingen wordt de wond ‘verzorgd’ door er wijn overheen te gooien.

Wanneer de geiten niet nuttig meer bevonden worden voor de kasjmier industrie worden ze gedood. Hun vlees en huid wordt dan weer verkocht.

De onderzoekers waren er in een Chinees slachthuis getuigen van dat geiten met hamers op de kop werden geslagen en, nog steeds levend, in de keel werden gestoken om dood te bloeden.

Ook in Mongolië werd een slachthuis bezocht waar zij moesten toekijken hoe een werknemer langzaam de keel van en doodsbange geit aan het doorsnijden was. Daarna duurde het enkele minuten voordat het die was doodgebloed. Dit is de normale procedure in Mongolië.

Zie ook: Kasjmir: product van mishandelde geiten

Een reactie op “Waarom je nooit kasjmier moet kopen (+video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s