Dierenleed bij de piramiden

b.jpg

De piramiden van Gizeh in Egypte behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. Ze zijn wereldberoemd en maken deel uit van ‘De zeven wereldwonderen’. Zoals te verwachten is het een drukbezochte toeristische trekpleister.

Helaas heeft dit veel geld opleverende gebeuren een hele nare keerzijde. Voor de dieren die hier misbruikt worden.

p.png

Paarden worden gebruikt om karretjes voort te trekken, kamelen en muildieren om toeristen of goederen te vervoeren. Deze dieren worden erg slecht behandeld. Ze storten in door honger, dort en vermoeidheid, worden met stokken geslagen en bloeden vaak uit de bek door pijnlijke hoofdstellen. Om te verhinderen dat ze er vandoor gaan wordt vaak één van de poten vastgebonden aan een andere.

w.png

Tijdens het wachten op een volgende rit staan de dieren in de volle zon, bij minstens 30 graden, zonder de beschikking te hebben over water of voedsel. Dieren die gewond zijn door vallen of mishandeling worden niet medisch behandeld, maar moeten gewoon verder met hun ‘werk’. Wanneer ze zo uitgeput zijn dat ze zelfs niet door het krijgen van stokslagen meer kunnen functioneren worden ze geslacht voor hun vlees.

Ben je van plan om de piramiden te bezoeken, laat je dan niet overhalen gebruik te maken van de dieren aldaar.

25 gedachten over “Dierenleed bij de piramiden

  1. Het moorden van dieren moet stoppen mensen. Mensen moeten leren dat de wereld niet alleen van hun is maar ook van de dieren die hebben net zo veel recht mensen moeten eens tevreden leren zijn

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie