Undercover: Zieke Duitse melkkoeien illegaal naar slachthuis

De Duitse organisatie Soko Tierschutz heeft beelden naar buiten gebracht waarop is te zien hoe zieke en gewonde melkkoeien illegaal op transport worden gezet naar de slacht. Op de beelden is te zien hoe ernstig zieke koeien worden opgehaald bij vijftien verschillende Duitse melkveebedrijven. De koeien zijn zo ziek dat zij niet meer kunnen lopen en daarom worden ze hardhandig met touwen aan een lier de veewagen ingetrokken. Medewerkers schoppen en slaan de dieren.

st1.jpg

Wanneer een koe ziek of verzwakt is hoort zij officieel ter plekke gedood te worden, een zogenaamde noodslachting dus. Het dier mag zo absoluut niet vervoerd worden en haar vlees mag ook niet meer gebruikt worden voor menselijke consumptie.

Deze koeien echter, worden dus ziek, zwak, gewond en / of stervend vervoerd en geslacht. Hun vlees komt terecht op het bord van de vleesetende consument. Deze Duitse koeien komen als hompen dood vlees naar vleesverwerker Beimer Meat in Enschede waar het wordt verwerkt en verspreid over Europa en dus ook in Nederland. Beimer biedt ook vlees aan met ‘Weidevee’ label waarbij boeren aan strenge regels moeten voldoen om dit label te verkrijgen. Het schijnt dat deze zieke koeien ook zo’n label hebben.

st2.jpg

Dit gaat over melkkoeien, dieren die hun hele leven baby’s en de daarbij meekomende melk hebben moeten produceren. Hun kalfjes zijn hen afgenomen, zo ook hun moedermelk en nu worden ze op zo’n onacceptabele manier het leven afgenomen.

Denk hier nog eens over na bij jouw volgende karbonade of toastje met rundvleessalade, maar ook bij jouw volgende glas melk of boterham met kaas.

 

Deze versie van Animal Rights heeft Nederlandse ondertiteling

Een reactie op “Undercover: Zieke Duitse melkkoeien illegaal naar slachthuis

  1. Gewoon schande van die veeboeren die koeien worden heel leven gebruikt om kalfjes op wereld te zetten en pakken zee ook nog af ook hun melk voor consumptie niet voor hun kalfjes worden ziek en worden geslacht als dank wat die boeren die dieren aandoen en zieke koeien en melk ook nog verkopen Dit mag zo maar allemaal Controle waar is die? Vuile Rotboeren Schande hier moet dringend verandering in komen Wanneer ? Politici waar ben je en EU commissie jullie doen ook niks 🥵🥵🥵

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s