Undercover: Spaanse lammetjes in het slachthuis

slachthuis

De organisatie Equalia heeft videobeelden vrijgegeven die met een verborgen camera zijn gemaakt in een slachthuis in Castilië en León (autonome regio in Spanje). In dit slachthuis worden zeer jonge lammetjes geslacht. Baby’s die bij hun moeder zouden moet verblijven worden hier, met enorm veel geweld, om het leven gebracht.

Medewerkers gooien met de lammetjes en ze worden geschopt. De lammetjes worden, hoewel het verplicht is ze verdoven, bij volle bewustzijn aan een pootje opgehangen waarna hun keel wordt doorgesneden. De persoon die verantwoordelijk is voor het verdoven staat, met het apparaat in de hand, toe te kijken zonder ‘zijn werk’ te doen, de dieren verdoven voordat ze opgehangen worden.

Mensen die vlees eten zijn zich er vaak niet van bewust met welk geweld veel dieren worden omgebracht. Ook zijn zij meestal niet op de hoogte van het feit dat heel veel meer dieren onverdoofd de dood in gejaagd worden dan zij denken. En nee, er staat dan geen halal of koosjer op de verpakking.

slachthuisvv

9 reacties op ‘Undercover: Spaanse lammetjes in het slachthuis

 1. Ik weet niet of het dan stoere trollen betreft, maar vaak lees ik commentaren van gastjes die zich er wél van bewust zijn, maar het allemaal wel grappig vinden. Ik hoop dit jaar een FB-paascartoon te plaatsen; naar verwachting wordt die alleen bekeken door andere veganisten. Ik lijk moedeloos en dat ben ik ook.

  Liked by 1 persoon

  1. Lieve Harrie, dankje dat je vecht voor de dieren. Ze kunnen elke stem hard gebruiken. Trek je niets aan van de trollen, die zijn er al heel lang. De wereld is lamgzaamaan aan het wakker worden. Steeds meer komt het besef er dat dit niet nodig is. Help je mee dit besef te verspreiden? Wij laten mensen deze beelden op straat zien en zoeken het gesprek op. Kijk op cubeoftruth.com earthlings nederland of biteback.
   See you soon! ❤

   Liked by 1 persoon

 2. mensonterend dat zö iets kan en …mág …die kloteslachters vinden zichzelf wellicht stoer ,,,maar ze zijn eerder laf …
  met messen zwieren en zwaaien …kan mij onmogelijk voorstellen dat dit lieve echtgenoten en zachtzinnige vaders zijn ..dat zijn op zijn minst “ monsters “ …en brutale smeerlappen …….ik word er boos om , maar wat brengt dat op ? …zo een lammetje hoort bij zijn moeder en moet huppelen in de wei , en NIET aan een haak gesmeten worden …en zonder verdoving de keel over …echt barbaars …

  Liked by 1 persoon

 3. Dit zijn monsters!! Blijven verspreiden wat ze met dieren doen is een goede zaak. Blijven sensibiliseren hoe vlees op hun bord terecht komt. Ik heb hoop op kweekvlees. Dat dit zo snel mogelijk in de rekken komt van de supermarkten. Zodat deze ‘gruwelijke praktijken’ uiteindelijk stoppen.

  Liked by 1 persoon

 4. Geef ons een paar minuten met die mentaal zieke individuen, vies kansloos uitschot van de mensheid! Ze zouden dan wensen dat ze op dat moment niet daar zijn, psychopaten zijn het.

  Liked by 1 persoon

 5. Hoe durven mensen zoiets doen?! BLIJF VAN DIE ARME DIEREN AF!!!
  MENSEN die zoiets doen moeten geslacht worden, GEEN dieren. Verschrikkelijk is dit. Het breekt mijn hart. Sluit gans dienen boel daar en laat alle beesten vrij!! Wat moet er eigelijk gebeuren voor mensen hun verstand terug vinden?! Stuur controle er zijn bewijzen! In het gevang horen die mensen thuis!! 😡😡😡

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s