Bezoek aan een zichtstal; Zo leven Nederlandse varkens (+video)

Tamara van ‘Vegan on Wheels’ heeft een zichtstal bezocht waar de varkenshouders trots tonen hoe zij duizenden varkens exploiteren. Er zijn slechts drie ruimten te bekijken, de ruimten die de varkensboer een reclameplaatje vindt voor de consument.

zeugen

Ze ziet drachtige zeugen die bijna klem staan tussen stalen stangen, als voorbereiding om voor de zoveelste biggen te gaan ‘produceren’. Ze staan zij aan zij, rijen dik en kijken triest voor zich uit. Weken lang staan ze in hun eigen ontlasting zonder enige vorm van afleiding in de smerige stal. Als je weet dat varkens van nature zindelijk zijn en al het mogelijke doen om hun slaapplek droog en netjes te houden kun je je wel indenken hoe onaangenaam dit voor hen moet zijn. Ook verveling is voor varkens een verschrikking, het zijn speelse, leergierige en intelligente dieren.

biggen

Ze ziet biggen die vetgemest worden in vieze, kale, donkere en overvolle hokken. Wanneer ze een half jaar oud zijn wegen deze biggen ongeveer 100 kg en worden ze geslacht. Hun moeder heeft dan inmiddels alweer nieuwe biggetjes geworpen.

Let wel: Dit is een zichtstal, een stal die moet aantonen hoe goed varkens het in Nederland hebben. Als dit onder de noemer ‘goed’ valt, hoe erg moet het dan niet zijn bij varkensbedrijven die hun deuren potdicht houden?

Bron: Vegan on Wheels (video)

2 reacties op ‘Bezoek aan een zichtstal; Zo leven Nederlandse varkens (+video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s