Undercover: Leghennen in Nederland en Vlaanderen (video)

legkippie.jpg

Animal Rights heeft eind 2018 stallen met leghennen in Flevoland, Noord-Brabant, Gelderland, Nederlands Limburg en Vlaanderen geïnspecteerd. Het betrof hier schuren met kooi-systemen en scharrelstallen.

Net als bij een eerdere inspectie van Animal Rights in Tollebeek worden ook deze keer weer schokkende beelden gemaakt van de leefomstandigheden van legkippen.

Ook nu vond men weer overvolle schuren met 10.000 tot 100.000 leghennen die na anderhalf jaar kaal en afgetakeld zullen zijn vanwege de hoge eierproductie en slechte leefomstandigheden. Stress, angst, onrust, lage weerstand en verenpikkerij, heel normaal in de industriële leghennenwereld.

Animal Rights vond veel zwakke, zieke en zelfs dode vogels, er wordt meestal niet naar omgekeken.

scharrel.jpg
Hun eieren worden scharreleieren genoemd

Sinds het verbod op de kale legbatterij worden leghennen gehouden in kooisystemen (18,2) of scharrelschuren (60%). De leefomstandigheden van de dieren zijn hierdoor nauwelijks verbeterd. In Nederland zijn zo’n 34,3 miljoen leghennen.

Veel dieren sterven voordat hun tijd ‘er op zit’. In tegenstelling tot dieren als koeien en varkens hoeft bij pluimvee nergens geregistreerd te worden hoeveel dieren voortijdig sterven.

Ook bij het transport van kippen naar het slachthuis wordt het normaal gevonden dat een deel van de dieren dood of gewond aankomt. Bovendien geldt er voor de pluimveesector geen maximale reistijd.

Dieren in de voedselindustrie hebben het zwaar in Nederland, maar als je de pech hebt geboren te zijn als kip tref je het wel heel erg slecht.

Met deze nieuwe beelden toont Animal Rights aan dat de schokkende beelden uit Tollebeek geen uitzondering zijn, maar dat dit is waar jouw eitje vandaan komt. Dit is hoe men in Nederland met dieren omgaat.

Bron en meer info: Animal Rights
Petitie ‘Sluit de horrorschuren’ kun je hier tekenen.

 

3 reacties op ‘Undercover: Leghennen in Nederland en Vlaanderen (video)

  1. We moeten gewoon een tijd geen vlees eten ,, leg de kippen in de schappen zoals ze uit de kippenvel ,,schuur ,, komen ,,geen mens ,tenminste iemand die zich het leed aantreft ,, die nog 1 stukje kip of andere mishandelen dieren eet!, 🙏👏

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s