Gruwelijke beelden uit een Zwitsers slachthuis (video)

btw

Deze gruwelijk beelden zijn afkomstig uit een klein slachthuis in Moudon, Zwitserland. In dit lokale slachthuis worden wekelijks zo’n vijftig dieren gedood, hun vlees wordt daarna geleverd aan bedrijven als ‘HappyMeat’, een bedrijf dat beweert dat hun vlees afkomstig is van ethisch geslachte dieren.

Achter deze façade gaat echter een realiteit schuil die ze liever geheim houden. In de video zie je dat bange dieren in paniek proberen te vluchten. Je ziet ook dat de manier van slachten op z’n zachts gezegd niet bepaald ethisch is, wat dieren slachten überhaupt niet is natuurlijk.

Zwitserland is trots op zijn wetgeving inzake dierenbescherming en deze wordt ook over het algemeen ook gerespecteerd. Evengoed worden er in het land jaarlijks 65 miljoen dieren geslacht voor hun vlees.

Zoals je in de video kunt zien worden in kleine slachthuizen dieren niet per definitie beter behandeld dan in grote slachthuizen.

Onder de video vind je een link naar een petitie die de autoriteiten in Zwitserland vraagt om dieren echt te respecteren en misstanden aan te pakken.

Meer info (Engels) en de petitie

13 reacties op ‘Gruwelijke beelden uit een Zwitsers slachthuis (video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s