‘Duikende’ olifanten in Thaise dierentuin (2 video’s & petitie)

ollie

Er is ophef ontstaan na het viraal gaan van een video die vorig jaar is gemaakt in de Khao Kheow Open Zoo in Chon Buri, Thailand. Op de video is te zien dat olifanten gedwongen worden om ‘kunstjes’ te doen… onder water. Nu houden olifanten natuurlijk wel van water, maar wat er op de video te zien is zal geen enkele olifant van nature doen.

Natuurlijk vinden de toeristen het geweldig om door het glas te kijken van de tank waarin de olifanten gedwongen worden hun ‘optreden’ te doen en zo goed als zeker hebben ze geen enkel idee dat deze olifanten dit alleen doen omdat ze dat geleerd is door middel van pijn en angst. Deze techniek van pijnigen en intimideren noemt men de ‘phajaan’, wat zo iets betekent als ‘het breken van de ziel’

Deze ‘shows’ worden twee keer per dag gehouden, de rest van de dag moeten de olifanten met toeristen op hun rug door de dierentuin lopen. Er worden tien olifanten gehouden in deze dierentuin.

Om deze video gaat de ophef. Zoals je ziet moet deze olifant in 49 seconden wel zes keer naar de bodem duiken. Let ook op wat de trainer zo nu en dan doet om het dier te laten ‘duiken’. (Video opent in een nieuw scherm)

olliev

De video die je hieronder kunt bekijken is afkomstig van de website van de dierentuin zelf. Dat ze dit als promotie plaatsen zegt al genoeg.

Er loopt nu een petitie, gericht aan de gouverneur van Chonburi, Pakarathon Tienchai, met het dringende verzoek deze dierentuin te sluiten en de olifanten over te brengen naar een reservaat. De petitie is in korte tijd al bijna 140.000 keer getekend, teken je mee?

Bron: 1 2 3 4

2 reacties op ‘‘Duikende’ olifanten in Thaise dierentuin (2 video’s & petitie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s