Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’

Dieren horen niet in kooien. Een kind kan zien hoe wreed dit is: dit zijn gevoelige dieren, die pijn en blijdschap kunnen ervaren. Dieren in kooien lijden ernstig, omdat ze bijna geen ruimte hebben om te bewegen en hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten.

Honderden miljoenen Europese dieren leven in deze nachtmerrie. Moedervarkens staan vast tussen stalen stangen waar ze hun biggetjes amper kunnen verzorgen. Konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien. Piepjonge kalfjes staan apart opgesloten. Heel veel kippen zitten nog steeds gevangen in kooien, en eenden en ganzen worden in kooien opgesloten om onder dwang gevoerd te worden voor de productie van foie gras.

Samen kunnen we deze kooien Europa uit krijgen. Doe mee en teken het Europees Burgerinitiatief (petitie) voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. Als één miljoen mensen meedoen, komt een toekomst zonder kooien dichterbij!

Het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ wordt ondersteund door een netwerk van organisaties op het gebied van dierenbescherming, landbouw, milieu en politiek. Zij hebben als gemeenschappelijk doel het leven van de dieren in de Europese veehouderij te verbeteren door het gebruik van kooien te beëindigen. Wij werken zowel samen als los van elkaar om meer dan een miljoen handtekeningen voor het Europees Burgerinitiatief te verzamelen.

94% van de mensen in Europa vindt het welzijn van dieren in de veehouderij belangrijk en 82% vindt dat de dieren beter beschermd moeten worden. Samen kunnen we hiervoor zorgen. Samen maken we een einde aan de kooien.

Teken het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ hier
Download een papieren handtekeningenformulier hier

 

Advertenties

Een reactie op “Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s