Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’

Dieren horen niet in kooien. Een kind kan zien hoe wreed dit is: dit zijn gevoelige dieren, die pijn en blijdschap kunnen ervaren. Dieren in kooien lijden ernstig, omdat ze bijna geen ruimte hebben om te bewegen en hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten.

Honderden miljoenen Europese dieren leven in deze nachtmerrie. Moedervarkens staan vast tussen stalen stangen waar ze hun biggetjes amper kunnen verzorgen. Konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien. Piepjonge kalfjes staan apart opgesloten. Heel veel kippen zitten nog steeds gevangen in kooien, en eenden en ganzen worden in kooien opgesloten om onder dwang gevoerd te worden voor de productie van foie gras.

Samen kunnen we deze kooien Europa uit krijgen. Doe mee en teken het Europees Burgerinitiatief (petitie) voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. Als één miljoen mensen meedoen, komt een toekomst zonder kooien dichterbij!

Het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ wordt ondersteund door een netwerk van organisaties op het gebied van dierenbescherming, landbouw, milieu en politiek. Zij hebben als gemeenschappelijk doel het leven van de dieren in de Europese veehouderij te verbeteren door het gebruik van kooien te beëindigen. Wij werken zowel samen als los van elkaar om meer dan een miljoen handtekeningen voor het Europees Burgerinitiatief te verzamelen.

94% van de mensen in Europa vindt het welzijn van dieren in de veehouderij belangrijk en 82% vindt dat de dieren beter beschermd moeten worden. Samen kunnen we hiervoor zorgen. Samen maken we een einde aan de kooien.

Teken het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ hier
Download een papieren handtekeningenformulier hier

 

4 reacties op ‘Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’

 1. Wat een nazi praktijken om konijnenkooien te verbieden.
  Ik voel me als konijnenliefhebber diep beledigd hierdoor.

  Ja mijn konijntjes zitten in een kooi. Dat is hun huis, hun veilige holletje. Ze mogen heel vaak los door de woonkamer lopen. Als ik thuis ben (en wakker) vrijwel altijd.
  Al blijven ze soms gewoon zitten als het hok open is.
  Ze worden bij mij enorm verwend. Maar omdat ze in een kooi zitten wordt ik dus neergezet als iemand die dieren mishandeld. Dat pik ik dus niet!
  Heel kwetsend voor mij en alle andere konijnenliefhebbers die hun konijnenkinderen in een kooi houden.

  Het verbieden van konijnenkooien is weer zoveelste onzin van nepdierenvrienden en dierenfascisten om alles wat leuk is te verbieden. Want het komt feitelijk neer op een verbod om konijnen als gezelschapsdier te houden. Moet ik ze dan continu los laten lopen? Dat kost me mijn inboedel, ze kunnen alleen los onder toezicht. En dat mogen ze heel vaak. Als ik naar mijn werk ben of slaap zitten ze in het hok en dat vinden ze helemaal niet erg. Ze zitten daar vaak genoeg uit vrije wil als het hok open staat.

  Verder is het de doodsteek voor kleindierententoonstellingen. Leuk hoor mensen hun hobby kapot maken. Mensen die juist geven om dieren.

  Laat dit soort communistische idioten a.u.b. verhuizen naar Noord-Korea.

  Als het puur zou gaan om meer vierkante meter voor konijnen qua leefruimte, prima. Maar dit gaat dus over het fascistisch verbieden van konijnenkooien op zich. Dat hoort niet thuis in een vrije democratie maar in een totalitaire staat zoals Noord-Korea of Iran.

  Verder vindt ik het kwetsend dat konijnen worden genoemd als veedieren. Konijnen zijn HUISDIEREN, net als honden, katten en cavia’s. Het zijn GEEN veedieren.
  Ja ze worden ook gegeten. Maar dat geld ook voor honden en katten (Azië) en cavia’s (Zuid-Amerika).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s