Undercover: horror in het apentestcentrum BPRC in Rijswijk (Video)

pd

De Britse organisatie Animal Defenders International heeft undercoverbeelden naar buiten gebracht die zijn gemaakt in het apentestcentrum BPRC in Rijswijk.

De undercovermedewerker filmde hoe apen, ondanks een verdoving, reageren op injecties in het hoofd en het tatoeëren van een nummer op de borst. Dieren die bijkomen uit hun verdoving zijn gedesoriënteerd en worden alleen achtergelaten waardoor zij zich kunnen verwonden. Apen worden afgemaakt voor het oog van andere apen die doodsbang zitten opgesloten in hun krappe kooien.

Op de beelden is te zien hoe een aap met een gapende hoofdwond niet wordt behandeld. De BPRC medewerker reageert laconiek op de hoofdwond: “Ik denk dat het uit zichzelf wel heelt.” Verder zie je een dansende en zingende BPRC medewerker tijdens een dierproef.

De Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding van de beelden Kamervragen gesteld aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De minister van OCW besloot in juni 2018 dat het apentestcentrum met 40% moet inperken en er per direct gestart moet worden met het verkleinen van de kolonie die bestemd is voor dierproeven door geboortebeperking.

In het BPRC zijn vorig jaar 317 apen gebruikt voor dierproeven. Daarvan hebben 137 dieren de experimenten niet overleefd. Het gaat om een forse stijging ten opzichte van 2016. Toen werden 95 apen ingezet voor medische experimenten. Animal Rights vindt dat geen enkele aap gebruikt mag worden voor dierproeven en is een petitie gestart voor een algeheel verbod.

Een DIER Een VRIEND voert al jarenlang campagne tegen het BPRC. Vrijdag 14 september organiseert Een DIER Een VRIEND een nieuwe protestactie  voor de poort van het BPRC.

Bron: Animal Rights

6 reacties op ‘Undercover: horror in het apentestcentrum BPRC in Rijswijk (Video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s