Dierenmishandeling voor toerisme in de ‘Verloren Stad’ Petra, Jordanië (+video)

De stad Petra in Jordanië wordt door veel toeristen bezocht om de oude monumenten en tempels te bewonderen, maar de ‘Verloren Stad’ heeft een lelijke schaduwzijde: meer dan 1.300 paarden, ezels, muilezels en kamelen worden gedwongen om dagelijks toeristen door de stad te vervoeren of om koetsen voort te trekken. De dieren lijden vreselijk.

j

De dieren worden routinematig door begeleiders geslagen tijdens het vervoeren van toeristen op een slopende, 10 kilometer lange tocht in de zinderende hitte. Ezels worden gedwongen om mensen de 900 verraderlijk steile en versleten treden naar het karakteristieke klooster van de stad op en af te dragen. Als ze zich verzetten of wankelen, worden ze heviger afgeranseld.

g

Ondanks dat ze de hele dag in de woestijnwarmte werken, krijgen de dieren pas aan het einde van de dag water, wanneer ze terugkeren naar de stallen – waar de enige waterbron in het Petra Archeologisch Park is.

f

Tussen de ritten door staan ze vastgebonden, zonder toegang tot schaduw of bescherming tegen de hitte. Sommigen zijn zo strak vastgebonden dat ze niet eens kunnen gaan liggen. In plaats daarvan moeten ze staand wachten op de volgende betalende klant.

d

Veel van de dieren hebben wonden die veroorzaakt worden door de kettingen en touwen die strak om hen heen worden gebonden. De PETA-Azië ooggetuige zag hoe kamelen gedwongen werden te werken ondanks dat als ze door vliegen aangetaste open wonden hadden die veroorzaakt waren door hun teugels. Ezels werden gezien met kettingen om hun nek bevlekt met bloed van hun verwondingen.

i

Begeleiders slaan de vermoeide dieren herhaaldelijk met alles wat ze bij de hand hebben, inclusief harde plastic pijpen, touwen, kettingen en zwepen, om ze in beweging te houden. Zelfs wanneer ze te uitgeput zijn om door te gaan, worden de dieren wreed geslagen.

e

De PETA-Azië ooggetuige zag dat toen een ezel weigerde om net na afloop van een vorige rit nog meer toeristen te vervoeren, hij zo hard door zijn baas in de maag werd geschopt dat zelfs een toeschouwer terugdeinsde. De ezel probeerde de aanval te ontvluchten, maar hij werd vastgebonden en kon niet wegrennen.

h

Het gebrek aan interesse van de autoriteiten om deze dieren te helpen is duidelijk: verontwaardigde toeristen worden door de lokale toerismeorganisatie, de Petra Development and Tourism Region Authority, aangespoord om dierenmishandeling te melden door een bericht te sturen naar een e-mailadres dat niet eens werkt.

c

De videobeelden van PETA-Azië tonen aan dat bezoekers die ervoor kiezen om op een van deze dieren te rijden, rechtstreeks aan hun pijn en ellende bijdragen.

Het Jordaanse Ministerie van Toerisme en Monumenten had beloofd een eind te maken aan de mishandeling van ezels, kamelen, muilezels en paarden n.a.v. het onderzoek van PETA Azië naar de toeristenindustrie in Petra, maar er is niets veranderd. Nieuwe ooggetuigenbeelden van PETA onthullen dat er in Jordanië nog steeds dieren worden geslagen, gestoken en gegeseld om ze in beweging te houden.

Vul hier je gegevens in om het Jordaanse Ministerie van Toerisme en Monumenten te vragen het gebruik van deze dieren op de historische plek te verbieden.

Bron: PETA

7 reacties op ‘Dierenmishandeling voor toerisme in de ‘Verloren Stad’ Petra, Jordanië (+video)

  1. Stop daar aub mee . De reisleiders op de hoogte brengen en foto’s uithangen in heel de stad wat een dierenleed hier echt gaande is . Niet opgeven doordoen doordoen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s