Schapentransport over zee tegengehouden (+video)

sa5

Tussen mei en november 2017 heeft Animal Australia de gruwelen gefilmd tijdens vijf verschillende schapentransporten over zee. Schapen die van Australië vervoerd werden naar het Midden-Oosten hebben vreselijk geleden tijdens lange bootreizen. Op de video is te zien dat de schapen het extreem warm hebben en benauwd zijn, ze staan ontzettend te hijgen. Duizenden dieren staan opeengepakt in een dikke laag drek. Overal liggen dode en bijna dode dieren.

Het bewuste schip, de Awassi Expres, stond onlangs op het punt een nieuwe reis naar het Midden-Oosten te gaan maken met 65.000 schapen aan boord toen zij, n.a.v. de videobeelden controle kregen van de ‘Australian Maritime Safety Authority’. Wat de controleurs aantroffen waren omstandigheden die niet veel anders waren dan de beelden die Animal Australia vorig jaar naar buiten heeft gebracht. De luchtvoorziening in de ruimten was weer onvoldoende. Deze schapen zouden een zelfde lijdensweg voor de boeg hebben als de schapen in de video. Het schip is daarom door de autoriteiten aan de ketting gelegd.

Over Australische schapentransporten over zee
Als je een hond ziet die opgesloten zit in een hete auto, wat doe je dan? De kans is groot dat je de politie belt of een raampje inslaat om hem er uit te halen. Je zou woedend zijn omdat iemand de hond dit aan gedaan heeft.

Stel je nu eens voor dat het geen hond, maar een schaap is. Maar in plaats van opgesloten te zijn in een hete auto zit ze gevangen aan boord van een schip dat levende dieren vervoerd naar een locatie in het bloedhete Midden-Oosten…

Voor haar en honderdduizenden andere Australische schapen is de redding niet een ingeslagen raam. De dood door hittestress is een doorlopend risico voor de dieren die over lange afstanden vervoerd worden per schip, met pieken in de maanden juni tot september, wanneer ze uit de Australische winter vervoerd worden naar de intense hitte in het Midden-Oosten.

Ze worden met velen tegelijk in overvolle ruimten geladen waar, wanneer de weersomstandigheden extreem worden, de temperatuur en vochtigheid zullen stijgen tot ondraaglijke niveaus. De lucht zal dik zijn van de ammoniak door de urine en poep rond hun poten.

De sterkste schapen zullen, op zoek naar een zuchtje wind, boven op de zwakkere dieren klimmen. Deze zullen verpletterd worden en stikken onder het gewicht. De schapen hijgen en hebben het schuim op hun bek en zoeken in paniek om lucht. Hun ademhaling kan oplopen naar 300 ademhalingen per minuut. De vee-industrie heeft zelfs een naam voor deze ernstige vorm van oververhitting: tonguing. Ook wanneer de schapen toegang tot water hebben zullen zij zo verzwakt en uitgedroogd raken dat ze kunnen stikken tijdens het drinken hiervan.

Door de gigantische hoeveelheid dieren op een schip is het onmogelijk voor een dierenarts om noodlijdende dieren te helpen. Al zou dit kunnen, dan nog kan een dierenarts een schaap niet geven wat het op dat moment nodig heeft, vermindering van temperatuur en vochtigheid en meer zuurstof om te kunnen ademen. Wanneer schapen langdurig in deze omstandigheden verblijven, wat het geval is bij lange zeereizen, worden stukje bij beetje hun interne organen stil gelegd, zij verbranden levend.

De tragedie van dit verhaal is dat wanneer het schapen is gelukt in leven te blijven, zij op gruwelijke wijze zullen worden afgeslacht na aankomst op de eindbestemming in het Midden-Oosten…

Bron: VATD-blog

Bekijk de video van Animal Australia hieronder.

Teken de Petitie om bezwaar te maken tegen dit soort transporten (klik op ‘add your name’).

Advertenties

4 reacties op ‘Schapentransport over zee tegengehouden (+video)

 1. Wat een wereld zeg. Dat we zo met andere levende wezens omgaan en ze tot op het bot misbruiken om er zelf beter van te worden. Rond uit schandalig. Wat een monsters zijn wij mensen toch. Dat is nou waarom ik veganist ben geworden.

  Liked by 1 persoon

 2. Deze transporten moeten worden gestopt of hoe dan ook verbeterd worden!
  Alle dieren hebben recht op een dierwaardige behandeling .
  AUB STOP
  deze dieronwaardige transporten !!

  Liked by 1 persoon

 3. Toch niet meer te vatten wat mensen dieren aandoen. Indien dit alles in het belang van winst gebeurt dan hoop ik dat een hogere energie op de een of andere manier wraak zal nemen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s