Undercover: Nertsfokkerijen in Canada (+video)

De dierenrechtenactivist Malcolm Klimowicz heeft vijf nertsenfokkerijen in Ontario, Canada bezocht en hier video-opnamen gemaakt. De beelden die door PETA naar buiten zijn gebracht zijn ronduit schokkend te noemen.

Gewonde en lijdende nertsen worden er gehouden in kleine, smerige kooien met een draadgaasvloer. Voedsel wordt bovenop de kooien gegooid en onder de kooien liggen plassen urine en bulten ontlasting waarin het krioelt van de maden. De faciliteiten zijn smerig en bezaaid met afval en er is veel ongedierte.

In de kooien werden dode en ernstig gewonde dieren gezien. Veel van de nertsen hebben geen toegang tot schoon drinkwater wat kan leiden tot uitdroging en ziektes. Zoals ‘gebruikelijk’ in nertsenfokkerijen vertonen veel dieren zoochosis, het stereotiep gedrag dat veel dieren in gevangenschap vertonen, zoals rondjes draaien en knagen op de tralies. Dit neurotische en atypische gedrag treedt op als gevolg van depressie, frustratie en een gebrek aan mentale en fysieke verrijking. Overbezetting en ruimtegebrek leiden tot agressie, kannibalisme, het doden van jongen, zelfverminking en stereotiep gedrag. Bovendien leidt overbezetting tot chronische stress en verhoogde vatbaarheid voor ziekten.

Nertsen worden na een ellendig leven gedood door vergassing, elektrocutie, door het breken van de nek of een andere wrede methode. Alleen al in Canada zijn 194 peldierfokkerijen met ruim een half miljoen nertsen gevestigd. Deze dieren worden dagelijks geplaagd door angst, stress, ziekte, parasieten en andere fysieke en psychische problemen. En dat allemaal voor een ‘luxe’ item dat niemand nodig heeft.

Vrij vertaald van PETA

Advertenties

Een reactie op “Undercover: Nertsfokkerijen in Canada (+video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s