Paarden in de arena (+video)

paarden

De paarden die worden misbruikt tijdens het stierenvechten zijn altijd oude paarden die zijn afgedankt na een leven van hard werken. Voordat ze worden ingezet om de picador ‘bij te staan’ tijdens het stierengevecht worden ze ernstig mishandeld.

Hun stembanden worden doorgesneden zodat ze geen angstige geluiden meer kunnen produceren wanneer een stier ze benadert of doorboort met zijn hoorns. Voordat het gevecht begint worden de paarden geblinddoekt en er wordt vaseline en katoen in hun oren en neus gestopt waardoor zij van al hun zintuigen zijn beroofd.

Het paard wordt bereden door de picador. De picador (Spaans voor “prikker”) is de persoon die bij het stierenvechten de spiezen (banderillas) in de stier steekt. Daarvoor is de stier al afgemat door de torero met behulp van de muleta ( half-cirkelvormige doek). Nadat de picadors hun taak volbracht hebben, komt de matador om de stier te doden.

Wanneer de picador de stier aan het pijnigen is zal de stier zich proberen te verdedigen door met zijn hoorns het paard aan te vallen. Hij richt op de nek of de buikstreek.

Als hierdoor de darmen van het paard naar buiten komen worden deze terug geduwd en wordt de wond zonder pijnstilling of antibiotica dichtgenaaid. Sommige paarden sterven in de arena, anderen sterven later door pijn of stress.

Bron: I am Cecil too & Wikipedia

Bekijk de video door op onderstaande afbeelding te klikken.

ps

Zie ook:

 

Advertenties

7 reacties op ‘Paarden in de arena (+video)

  1. Ik vind het triest dat dit in deze tijd nog gebeurd. Mensen zijn de wreedste wezens op deze aardbol. Dierenleed is zo onnodig waar dan ook ter wereld. Dat wij mensen kunnen beslissen over het wel en wee van dieren. Zijn hebben geen stem. Wij moeten ze beschermen tegen deze monsters die dieren doden uit sensatie.
    A.van Son

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s