Kalf inductie in Nieuw-Zeeland en het lot van Nederlandse kalfjes (+2 video’s)

calf

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland laten jaarlijks duizenden bevallingen van hun melkkoeien vroegtijdig opwekken door de dierenarts. De arts geeft de koeien twee injecties waardoor hun kalf acht tot twaalf weken te vroeg geboren zal worden. Het gevolg is dat veel kalfjes dood geboren worden, de levend geboren dieren worden gedood direct na de geboorte. Men noemt dit kalf inductie en dit is legaal in Nieuw-Zeeland…

Kalf inductie wordt gebruikt om alle koeien in een kudde gelijktijding te laten bevallen op ‘de juiste tijd van het jaar’ simpelweg omdat dit voor de boer makkelijker is voor het hanteren van melkschema’s. Bovendien gaan de koeien dan eerder melk geven, dus eerder geld verdienen voor de boer.

Een voormalig dierenwelzijnsinspecteur heeft gezegd dat het lijden van de kalfjes in de zuivelindustrie onder het tapijt geveegd wordt ter bescherming van de internationale reputatie van land’s zuivelindustrie.
Bron

In Nederlandse gebeurt dit niet, maar…
Pasgeboren kalfjes worden meestal direct weggehaald bij hun moeder, terwijl ze in de natuur tot 8 maanden bij elkaar blijven. De scheiding geeft voor zowel moeder als kalf veel stress. De melkkoeien kunnen nog wekenlang loeien omdat ze hun jong missen.
Meer info

De onderstaande video’s zijn niet gemaakt in Nederland, in Nederland zullen de meeste melkkoeien bevallen in de stal en dan direct hun kalfje kwijtraken. Het moedergevoel van koeien is echter in alle landen hetzelfde en daar gaan deze video’s over.

Op deze video zie je hoe een normaal zo vriendelijk dier als een koe verandert in een furie wanneer iemand haar baby van haar wil afnemen. Waarschijnlijk niet voor de eerste keer. Koeien die een baby hebben gekregen hebben net zo goed moedergevoelens als een menselijke moeder.

Op deze video zie je een koe die wat minder assertief is, maar zoals je ook hier kunt zien is moederliefde niet alleen iets van menselijke moeders.

Een reactie op “Kalf inductie in Nieuw-Zeeland en het lot van Nederlandse kalfjes (+2 video’s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s