‘Drop Dairy’; De realiteit van de zuivelindustrie (+video)

kalfjes

In deze korte documentaire, uit een campagne van Animal Liberation en Animal Liberation TAS, wordt getoond wat het betekent om een melkkoe te zijn in de zuivelindustrie. Deze documentaire  gaat over de Australische zuivelindustrie, maar in Nederland gaat het niet veel anders.

Je ziet beelden van koeien die een kalf krijgen en het weer kwijtraken. Kalfjes in de zuivelindustrie worden alleen geboren om de productie van moedermelk van de koeien op gang te houden. De kalfjes worden een paar uur na hun geboorte bij hun moeder weggehaald.

Vervolgens zie je wat er met de meeste van deze paar dagen oude kalfjes gebeurt, ze gaan naar het slachthuis. De moeders worden gemolken om de moedermelk te kunnen verkopen voor menselijke consumptie. Een jaar later zullen zij weer een kalf baren, wat hen weer wordt afgenomen.

Na een paar jaar zijn de melkkoeien op en versleten en worden zelf naar het slachthuis getransporteerd.

Let wel, dit is geen documentaire over vermeende misstanden, het is een documentaire over de realiteit, de legale manier van werken in de zuivelindustrie. De zuivelindustrie an sich is al één grote misstand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s