Kom in actie voor konijnen (+video)

Het is bijna een jaar geleden dat CIWF het Europees Parlement overtuigde om te stemmen voor een einde aan de vreselijke konijnenkooien. Een historisch moment! Maar nu, een jaar later, is er nog steeds niets veranderd en zitten nog altijd miljoenen konijnen opgesloten in krappe, smerige kooien. Dit is onacceptabel.

k1

Elk jaar opnieuw worden in Europa zo’n 300 miljoen konijnen opgesloten in krappe, kale kooien voor de productie van goedkoop konijnenvlees. Ze zitten dicht op elkaar gepakt op draadgaas dat in hun pootjes snijdt en kunnen vaak niet eens rechtop staan. Voor huppelen, springen, graven en rennen – kortom voor alle natuurlijke gedragingen van een konijn – is al helemaal geen ruimte. Dit dierenleed is ongelooflijk groot en moet zo snel mogelijk verdwijnen.

k2

Vorig jaar stemde de Europarlementariërs voor de invoering van regels voor konijnenwelzijn en voor een einde aan het gebruik van kooien. Natuurlijk is het invoeren van nieuwe regelgeving een langzaam proces, maar de Europese Landbouwministers doen nu echt te weinig. In heel Europa roepen we daarom onze supporters op de Landbouwministers te e-mailen.

k3

Kom daarom nu in actie voor de konijnen en stuur een protestemail naar Landbouwminister Schouten.

Bron: CIWF

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s