1.000 doden…. per uur (+video)

Het elektrische waterbad is de meest gebruikte verdovingsmethode voor kippen in Europa. In Nederland is deze methode de laatste jaren voor vleeskippen gelukkig niet meer echt gangbaar, bijna alle slachterijen zijn inmiddels overgestapt op naar gasverdoving met CO2, maar nog altijd gebruiken acht Nederlandse vleeskippenslachterijen deze omstreden methode van verdoven. Ook slachterijen voor eenden en leghennen gebruiken nog altijd vaak het elektrische waterbad.

Kippen in een slachthuis waar gebruik wordt gemaakt van een elektrisch waterbad worden bij volle bewustzijn op de kop aan hun pootjes opgehangen, waarna ze verdoofd (zouden moeten) worden in een elektrisch waterbad.

Het aanhangen zorgt voor angst, pijn en verwondingen. De waterbadmethode verdeelt de stroom vaak niet goed waardoor de kippen meer dan eens niet of niet voldoende verdoofd worden.

Deze foto alleen al zegt genoeg over de wreedheden die standaard zijn in kippenslachthuizen die op deze manier werken.

kip

Bekijk onderstaande video over een modern kippenslachthuis (niet uit Nederland). Hier worden 1.000 vogels per uur ‘verwerkt’. Hier worden 1.000 levens per uur beëindigd, 1.000 dieren per uur uit elkaar geplukt en in stukken gehakt. 1.000 mishandelde, gewonde, zieke en vooral doodsbange kippen per uur die in hun laatste minuten behandeld worden als voorwerpen, als dingen.

De werknemers van slachthuizen moeten zich schamen, veeboeren moeten zich schamen, maar vooral non-vegans moeten zich diep schamen. Zij zijn verantwoordelijk, zij kopen dierenleed. Geen vraag betekent immers geen aanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s