Undercover: Puppy mills in China (+video)

Een undercoverreportage van PETA Asia laat schokkende omstandigheden zien bij diverse puppy mills (broodfokkers) in China. De onderzoeker bezocht puppy mills in o.a. Shanghai, Guangdong en Shandong. Geen van de locaties voldeed zelfs maar aan de basisbehoeften van de honden.

pm1

Al de honden en puppy’s leven onder slechte omstandigheden. De dieren zitten bijna continu opgesloten in kleine hokken. Het gebrek aan bewegingsvrijheid maakt ze zo gefrustreerd dan ze continu heen en weer bewegen en rondjes draaien in hun kooi. De kooien zijn zo smerig dat de honden hun neus door de tralies steken om aan de stank te ontkomen van hun eigen ontlasting. Veel dieren zijn ondervoed.

pm2

Bij een puppy mill in Shanghai hoorde de onderzoeker honden blaffen in een ruimte die zo donker was dat hij er helemaal niets in kon zien. Een medewerker vertelde hem dat in deze ruimte moeder- en vaderhonden worden gehouden. De teefjes krijgen nest na nest totdat ze gedood of verbannen worden.

pm3

Bij een puppy mill in de provincie Guangdong trof de onderzoeker een witte buldog met ernstige heupdysplasie, wat kan leiden tot kreupelheid of pijnlijke artritis. Hij sleepte zijn achterpoten achter zich aan wanneer hij zich voortbewoog.

pm4

Het fokken op specifieke eigenschappen zowel als inteelt kan pijnlijke en levensbedreigende genetische gezondheidsproblemen veroorzaken bij rashonden, zoals blindheid, doofheid, hartafwijkingen, huidproblemen en epilepsie. Dit geldt overigens niet alleen voor honden bij  broodfokkers, maar voor alle rashonden.

Bron: PETA Asia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s