Undercover: Horrorbeelden uit een Spaanse varkensfokkerij (+video)

vfs

Een Spaans onderzoeksteam van Animal Equality heeft samen met de Spaanse Tv-zender La Sexta videobeelden naar buiten gebracht van een varkensfokkerij in het Spaanse Murcia waar sprake is van zeer ernstig dierenleed. Zoals één van de onderzoekers zei: ‘Ik heb honderden misstanden onderzocht, maar dit is wel het ergste wat ik ooit heb gezien.’

Varkens met ernstige misvormingen, abcessen, infecterende wonden, hernia’s en andere gezondheidsproblemen worden hier aan hun lot overgelaten. Dode en al in ontbinding zijnde varkens liggen tussen de levende dieren. Het is er ontzettend vuil, de dieren leven in een dikke laag ontlasting en urine.

De zieke varkens op in deze fokkerij gaan gewoon naar het slachthuis, het bedrijf levert varkensvlees aan de Spaanse vleesgigant El Pozo die het vlees wereldwijd exporteert. El Pozo zegt dat de fokkerij voldoet aan de Spaanse en Europese wetgeving en dat zieke dieren niet tussen de andere dieren gehouden worden, maar apart staan om op te knappen. De videobeelden vertellen een ander verhaal.

Animal Equality is een petitie begonnen om bedrijven geen producten meer te laten afnemen van El Pozo, je kunt de petitie hier tekenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s