China’s schokkende bonthandel (+video)

b1

Meerdere undercover onderzoekers hebben in de loop der jaren Chinese pelsdierfokkerijen bezocht en de gruwelijkheden naar buiten gebracht. Zo ontdekten ze dat veel dieren nog leven wanneer ze gevild worden.

De dieren worden hardhandig uit hun kooi getrokken en door een klap op het hoofd versuft, maar ze zijn nog wel bij volle bewustzijn. Als een dier niet te zwaar is wordt het aan zijn achterpoten opgepakt, rond geslingerd en met een harde klap op de grond geslagen waardoor het zijn nek of ruggengraat breekt. Een andere methode is om keihard te slaan met een metalen stang.

Vervolgens wordt er een kleine snede gemaakt in het achterwerk van het dier en van daaruit wordt hij levend gevild. Dit doet men omdat er gedacht wordt dat het villen sneller gaat als het dier nog leeft. Zo duurt het ongeveer een minuut om zijn vacht te verwijderen.

b2

Nadat de dieren gevild zijn worden ze op een bult dode en stervende, eerder gevilde dieren gegooid. Sommige van de dieren leven zelfs dan nog. Het hart kan nog wel vijf tot tien minuten na het villen blijven kloppen. De dieren sterven uiteindelijk letterlijk van de pijn.

Gelukkig gebeurt dit niet overal in China, het vindt meestal plaats op plaatsen waar mensen wonen die ‘niet zo slim’ zijn. Er zijn veel dierenliefhebbers in China die goed zijn voor dieren. Ook zijn er organisaties in China die hun best doen om deze gruwel te stoppen. Deze moeten ondersteund worden, maar nog belangrijker is het om de internationale druk op de autoriteiten op te voeren. De enige manier om dit te stoppen is door het te laten verbieden bij wet.

Aangezien dit niet snel zal gebeuren moeten andere landen de verkoop van bont in het geheel verbieden, te beginnen met bont uit China. Dit is de enige manier om een eind te maken aan de horror van pelsdieren, in China en alle andere landen waar dieren worden gefokt en gedood voor hun vacht.

Advertenties

3 reacties op ‘China’s schokkende bonthandel (+video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s