Farm Sanctuary (VS) redt varkens van de dood

Bij een boerderij in Cattaraugus County, New York is een reddingsactie bezig van bijna 100 varkens. Alle dieren zijn ondervoed en worden al langere tijd niet meer verzorgd. Farm Sanctuary heeft de eerste 24 varkens die er het slechtst aan toe waren al weggehaald. Deze magere en zieke varkens zijn nu veilig en worden verzorgd. De overige dieren staan nog op het terrein te wachten op hulp.

1

Het reddingsteam trof de varkens aan opgesloten in loodsen, schuren en trailers zonder ramen. Ze werden in totale duisternis gevangen gehouden in kleine afgesloten ruimtes waar de lucht dik was van de ammoniak.

De dieren werden omringd door ellende en kregen zelden voedsel. Veel van hen wegen minder dan de helft van wat ze zouden moeten wegen.

2

Drie van de varkens die zijn gered worden verzorgd op de IC van het Nemo Farm Animal Hospital van de Cornell University. Onder de dieren bevond zich ook een nest pasgeboren biggen. Bijna de heft van hen kon niet meer worden gered, de overlevende baby’s verkeren in kritieke toestand en het is maar de vraag of zij het overleven.

4

Bij alle varkens is longontsteking en schurft vastgesteld. Zij zijn uitgehongerd en uitgedroogd, wat de grootste bedreiging voor hun gezondheid vormt.

6

Helaas is dit niet de eerste keer dat Farm Sanctuary dieren moet redden van deze boerderij. In 2003 redde de organisatie meer dan 100 varkens van de zelfde eigenaar, toen stonden de dieren buiten in de vrieskou zonder enige beschutting.

Gerald Nason Jr werd toen veroordeeld tot een driejarig verbod van het houden van dieren. Dit heeft duidelijk niet geholpen. Farm Sanctuary hoopt dat deze reddingsactie zal helpen bij een nieuwe aanklacht.

Momenteel zijn er niet voldoende financiële middelen om alle varkens op te vangen en te verzorgen op de Sanctuary’s waar al meer dan 1.000 dieren verblijven. Deze dierenvrienden zijn afhankelijk van donaties. Wil je meer weten klik dan hier.

Een reactie op “Farm Sanctuary (VS) redt varkens van de dood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s