Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao (video)

Deze indrukwekkende documentaire laat zien hoe belangrijk het is om op een verantwoordelijke manier om te gaan met huisdieren, in dit geval honden. Veel inwoners van Curaçao hebben nog een heleboel te leren wat dit aangaat.

Ik ben zelf meerdere keren op Curaçao geweest en wat direct opvalt, vooral wanneer je niet in de supertoeristische streken verblijft, is dat je dag en nacht honden hoort blaffen. Veelal komen de geluiden uit de ‘natuur’, maar ook bij veel huizen in de dorpen zijn honden te vinden die blaffen zodra ze iets zien.

curacao

Curaçao is voor velen het ultieme vakantieparadijs, met zon, zee, strand, lekker eten en gezelligheid. Maar niet ver van de boulevards en cocktailbars schuilt een sombere werkelijkheid voor talrijke honden. Ze zitten hun hele leven vast aan een ketting of touw van slechts een paar meter, midden in de zon en hitte. Ze krijgen niet of nauwelijks te eten, ze worden mishandeld of gedumpt in de mondi of op straat.

In “Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao” besluit Karen Soeters om zelf een kijkje te gaan nemen op Curaçao en uit te zoeken waar nou precies het probleem ligt op dit prachtige, tropische eiland en waar de oplossing gezocht moet worden. Ze spreekt met de verschillende dierenbeschermingsorganisaties op Curaçao en gaat mee met onder andere klachteninspecteur Gerald (Gerry) Riley, van Dierenbescherming Curaçao. Hij heeft een melding binnengekregen van twee verwaarloosde honden in een tuin. Eenmaal aangekomen op het adres doen Gerry en Karen een schokkende ontdekking…

“Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao” werd gemaakt door Monique van Dijk Armor en Karen Soeters en is een productie van Animals Today en Cherry Blossom Productions. De film ging op 18 januari in première in Perdu te Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s