Dolfijnenjacht Taiji; seizoen 2017-2018 (3)

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

DJT

In Taiji, Japan, worden elk jaar duizenden dolfijnen gevangen. Veel van hen worden op gruwelijke wijze geslacht en hun vlees wordt, ondanks dat het niet geschikt is voor consumptie, gegeten. Het grote geld wordt echter verdient met het ‘trainen’ en verkopen van ‘geschikte’ dolfijnen aan de entertainment wereld, zoals dolfinaria. Meer hierover kun je hier lezen.

Sea Shepherd is vanaf dit seizoen niet meer aanwezig in Taiji omdat de Japanners met nieuwe wetjes hun guardians mogen oppakken en vasthouden, Sea Shepherd kan daarom de veiligheid van hun vrijwilligers niet meer garanderen.

Hoewel Ric O’Barry zelf niet meer welkom is in Japan wordt zijn Dolphin Project, dat, net als Sea Shepherd voorheen, de slachtpartijen in Taiji documenteert en de wereld in stuurt blijkbaar wel getolereerd. Voor zolang het duurt…

Op deze pagina’s vind je één keer per week een overzicht van de slachtoffers onder de dolfijnen die gevangen zijn in Taiji in het seizoen 2017 – 2018. Het jachtseizoen loopt van 1 september 2016 tot 1 maart 2018.

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

Week 21: 19 jan. – 25 jan. 2018

 • Op 21 januari werden voor de zesde keer dit seizoen (en de derde keer deze week) gestreepte dolfijnen de Cove ingejaagd. Tijdens het opjagen wist ongeveer de helft van de school te ontsnappen. De 16 dolfijnen die dat niet lukten zijn allemaal afgeslacht.
 • Een dag later, 22 januari, gaat het weer mis. Een school van 12 grijze dolfijnen, waaronder enkele jonge dieren, is in het geheel afgeslacht
 • Op 24 januari is weer een grote school van 34 gestreepte dolfijnen gevangen en gedood.
 • En ook op 25 januari gaat het fout: Een kleine school van 6 grijze dolfijnen kwam vandaag om het leven in Taiji dankzij de gewetenloze jagers.

Week 22: 26 jan. – 1 feb. 2018

 • Op 29 januari vonden de Taiji jager een school dolfijnen. Ze probeerden de dieren richting Cove te jagen, maar de dolfijnen waren slimmer en wisten te ontsnappen.
 • Ook op 30 januari vonden de jagers dolfijnen, deze keer werden ze wel gevangen. De gehele school van maar liefst 51 gestreepte dolfijnen is gruwelijk afgeslacht.
 • Februari begint de eerste dag met de moord op 17 grijze dolfijnen, waarvan 1 kalf.

Week 23: 2 feb. – 8 feb. 2018

 • Op 2 februari is een kleine school van 8 grijze dolfijnen gevangen en gedood. Hoe men te werk gaan kun je zien in onderstaande schokkende video. De jagers drijven een metalen staaf in de ruggengraat van de dolfijnen. Wanneer die staaf wordt weggehaald wordt een houten plug in de opening gehamerd. Soms veroorzaakt het plaatsen van de staaf de dood maar meestal wordt het dier erdoor verlamd. Verder lezen

 

 • Op 4 februari werden drie drijfjachten uitgevoerd. Eén school ontsnapte. Bij de andere twee werden 3 tuimelaars gevangen genomen en geselecteerd voor training en verkoop en 17 grijze dolfijnen zijn afgeslacht voor hun vlees.
 • Ook op 5 februari gaat het fout. Er zijn 6 grijze dolfijnen gedood. Bij deze familie waren twee jongen aanwezig die terug gebracht werden naar open zee. Ze volgden de boot echter terug de Cove in. De jagers zijn twee uur bezig geweest om ze te vinden, zonder succes. Deze jonge dolfijnen kunnen niet overleven zonder hun familie. Op de 2e foto zie je één van deze jongen, het is inmiddels overleden.
 • Op 7 februari worden weer 6 grijze dolfijnen gedood. Twee jonge dieren zijn geselecteerd om te worden verkocht aan de entertainmentwereld.

Week 24: 9 feb. – 15 feb. 2018

 • Op 9 februari zijn 36 gestreepte dolfijnen afgeslacht in Taiji. Dit seizoen zijn er al 242 van dit soort dolfijnen gedood.
 • Een dramatische dag in Taiji op 14 februari. Er zijn 10 grijze dolfijnen gevangen en afgeslacht en een heel jong kalf is terug gezet in zee. Het zal zeker sterven zonder zijn familie. Daarnaast zijn 46 gestreepte dolfijnen uit een hele grote school de Cove in gejaagd. Van hen zijn er 4 geselecteerd voor de verkoop en de overige 43 zijn afgeslacht.
 • Op 15 februari zijn 7 grijze dolfijnen gevangen. Hiervan zijn er 6 gedood en 1 mag de rest van zijn/haar leven in gevangenschap door gaan brengen.

Week 25: 16 feb. – 22 feb. 2018

 • Op 16 februari is een kleine school van 6 grijze dolfijnen gevangen. Dolfijntrainers kwamen kijken, maar blijkbaar vonden ze geen van de dieren geschikt voor de verkoop. Alle 6 de dolfijnen zijn afgeslacht.
 • Twee dagen later, op de 18e is een kleine school van 8 tuimelaars gevangen. De jagers hebben drie uur lang geprobeerd de dolfijnen de Cove in te jagen, toen dat niet lukte hebben ze een net gebruikt. Er zijn 5 tuimelaars geselecteerd voor training en verkoop, de overige 3 dolfijnen zijn terug gejaagd naar open zee. Een tweede school, waar de jagers hun zinnen op hadden gezet is blijkbaar ontsnapt. De boten kwamen na vier uur jagen terug zonder dolfijnen.
 • Op 19 februari werden de 1e witgestreepte dolfijnen van dit seizoen gevangen. Twee keer wist de school aan de jagers te ontsnappen. Helaas waren 4 dolfijnen niet snel genoeg en zij werden gevangen met behulp van een net. Deze dolfijnsoort is zeer waardevol voor de dolfijn-industrie en staat er om bekend dat ze zich snel op de rotsen werpen wanneer ze in paniek zijn. Daarom ook gebruikten de jagers een net. Op die manier kunnen ze de dolfijnen zo uit het water halen en in hun boot deponeren. De 4 dolfijnen zullen worden verkocht aan de entertainmentindustrie.
  .
  Vorig jaar op 19 februari  werd ook een school witgestreepte dolfijnen op deze manier gevangen. Je kunt hier de video’s bekijken.
 • Op 20 februari is een grote school van 36 grijze dolfijnen de Cove ingejaagd. Vandaag zijn 9 dolfijnen hun vrijheid kwijtgeraakt. De overige 27 dieren verloren hun leven, ze zijn allemaal afgeslacht. Een witgestreepte dolfijn die de jagers eerder vanmorgen aantroffen in de netten, waarschijnlijk uit de school van gisteren, is ook gevangen genomen voor de verkoop.
 • De 22e februari vonden de Taiji jagers 2 dolfijnen die verstrikt zaten in de visnetten. Ook deze twee zullen hun leven verder in gevangenschap moeten doorbrengen.
  Op de foto’s: het trainen van een onlangs gevangen dolfijn.

Week 26: 23 feb. – 1 maart 2018

 • Terwijl het Cove Monitor Team de 23e de boten in de gaten hield werden er zeker 4 dolfijnen uit de zeepennen gehaald en verplaatst naar de Dolfin Resort in Taiji. Het lijkt er op dat het 4 witgestreepte dolfijnen zijn.
 • Op 26 februari zijn weer 4 witgestreepte dolfijnen hun vrijheid kwijtgeraakt. Zij zullen de rest van hun levens moeten slijten in een bak chloorwater en kunstjes moeten doen voor dode vis.
 • Ook op 27 februari zijn 10 witgestreepte dolfijnen in de netten gevangen. De dolfijnen, waaronder een kalf, zijn hardhandig uit het water gehaald, in de boten gegooid en daarna in de zeekooien gedumpt.
  .

  De twee dolfijnen die gisteren zijn gevangen zijn verplaatst naar Moriuna Bay waar zij hun ‘nieuwe’ leven in de entertainment beginnen.

Dolfijnen laten hun familie nooit in de steek, ze blijven dus in de buurt wanneer een aantal van hen gevangen wordt. De jagers weten dat en maken hier gebruik van. Eenmaal een aantal dolfijnen uit een grote school gevangen is het een makkie om de dagen daarna meerdere van deze zelfde familie te vangen, omdat ze in de buurt zijn. Met de 10 van vandaag komt het aantal gevangen witgestreepte dolfijnen nu op 21.

.

 • Nog eens 3 witgestreepte dolfijnen zijn op 28 februari van hun vrijheid beroofd. Een vierde wist te ontsnappen, maar zal ongetwijfeld gevaarlijk dicht in de buurt blijven.
 • Vandaag is het jachtseizoen 2017-2018 officieel ten einde. De dolfijnjagers zijn nergens te zien, maar hun moordattributen zijn nog wel allemaal op hun plek. Zolang de boel nog niet is opgeruimd dreigt er nog altijd gevaar voor de dolfijnen. Laten we maar hopen dat vandaag inderdaad het begin is van een half jaar rust voor de migrerende dolfijnen.

dolfijnen

Het dolfijnen jachtseizoen 2017-2018 is definitief afgelopen! De komende zes maanden kunnen dolfijnen veilig langs Taiji zwemmen zonder gevangen en / of gedood te worden door de wrede, op geldbeluste Japanners. Alles wat te maken heeft met de dolfijnenjacht wordt opgeruimd.

In totaal zijn er dit seizoen 722 dolfijnen gevangen. Zij zijn verkocht of gedood. Ze zijn geëindigd als slaaf in de entertainmentwereld of als in stukken gehakt vlees verkocht in de Japanse supermarkt. 722 levens verwoest…en dat is dan exclusief de dolfijnen die tijdens de jacht of na terug jagen naar open zee (vooral baby’s) overleden zijn.

d

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s