‘Red een bok: Eet een bok’? (+video)

g

Geitenzuivel wordt steeds populairder. Net als bij koeien moeten ook geiten baby’s krijgen om melk te produceren en net als bij koeien, is de helft van die baby’s mannelijk. Bij het ‘restproduct’ stiertjes is dat ‘probleem’ opgelost door kalfsvlees in het leven te roepen. Bij bokjes ligt dat anders, de Nederlandse carnist ‘lust’ geen bokkenvlees. De bokjes worden dus vaak kort na de geboorte afgemaakt en belanden in diervoeder, of ze worden onder erbarmelijke omstandigheden vetgemest en geslacht voor de export. Anderen gaan op zeer jonge leeftijd op transport naar Zuid-Europa, waar men wel bok ‘lust’. Klik hier voor meer info over geiten en geitenzuivel.

In dit artikel van de NOS komt Lydia van Maurik met dé oplossing: Nederlanders moeten meer bokkenvlees gaan eten. Wanneer er meer bokkenvlees gegeten wordt, kunnen geitenboeren deze bokjes zelf vetmesten. Dan verdienen de boeren er ook nog wat aan, in plaats van, zoals het nu gaat, dat het ‘lozen’ van de bokjes meestal geld kost. En de bokjes leven nog lang en gelukkig… tot ze, voordat ze negen maanden oud zijn, worden geslacht.

In de tekst staat dat Lydia zelf vegetariër is, maar in de video eet ze vlees, bokkenvlees.

lyKlik op de afbeelding om het artikel te lezen en de video te bekijken.

Het zal ongetwijfeld allemaal goed bedoeld zijn, maar de enige oplossing is natuurlijk gewoon stoppen met de geitenzuivelindustrie. Net als de koeienzuivelindustrie is ook het leven van zuivelgeiten één groot drama.

Consumeer lekker plantaardige zuivel, er is keus genoeg tegenwoordig. De dagelijkse drama’s in de vee-industrie zijn niets meer dan zinloos geweld. Onacceptabel en overbodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s