Kalfjes in de zuivelindustrie (+video)

kalfjes

In deze video zie je, tijdens een ritje van ongeveer 1,5 km in Florida, zo’n 1000 kalverhokken met in veel van deze hokken een piepjonge kalfje.

Het zijn de kalfjes die geboren zijn in de zuivelindustrie. De kalfjes die geboren moeten worden om hun moeder melk te laten produceren. De kalfjes die direct na hun geboorte bij hun moeder weggehaald worden en in krappe hokken als deze geplaatst worden.

Pasgeboren, bange en eenzame kalfjes die gevoed worden met kunstmelk, omdat de mens hun moeders melk als zuivelproducten consumeert. Kalfjes die hoofdzakelijk worden beschouwd als bijproduct van de zuivelindustrie.

De jongetjes en een deel van de meisjes zullen binnen een paar maanden eindigen als kalfsvlees of goedkoop rundvlees. De overige meisjes zullen, zodra het mogelijk is, geïnsemineerd worden en zelf hun eerste kalf krijgen zodat ook zij als melkmachine kunnen gaan fungeren.

De komende vijf jaar zullen ze elk jaar een kalfje krijgen totdat de melkproductie minder wordt. Dan worden ze in een slachthuis getransformeerd tot goedkoop rundvlees wat veelal in soep of salades wordt verwerkt.

De zuivelindustrie is de vleesindustrie. De zuivelindustrie is slavernij, kindermishandeling en moord. De zuivelindustrie is dierenleed.

1000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s