De verachtelijke zuivelindustrie

cfw

Dit prachtige, onschuldige dier heeft een leven achter de rug van systematisch misbruik, van mentale en fysieke foltering. Ze zal een jaar of zes zijn en heeft ongetwijfeld net zo veel zwangerschappen door moeten maken. Keer op keer werd ze kunstmatig geïnsemineerd door de boer die haar exploiteerde zodat ze moedermelk kon produceren. Niet voor haar baby’s, maar voor menselijke consumptie. Na elke bevalling werden haar baby’s van haar weggenomen. Nooit heeft ze een kalfje zelf mogen grootbrengen.

Na al dit lijden, nu haar melkproductie afneemt en haar exploiteren niet meer genoeg geld oplevert, wordt zij verkocht, voor haar lichaam, haar vlees, haar huid. Zo verdient de boer voor de laatste keer geld aan haar. Hij heeft geld verdiend aan haar exploitatie, haar lijden en nu aan haar dood. Het ging van begin tot eind alleen maar om geld.

Haar laatste reis… Niet minder dan een hel voor haar. Een overvloed aan speeksel, waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan goede voeding, ernstige uitdroging en mogelijk snijwonden, zit vastgevroren aan haar mond. Ze heeft urenlang geleden aan temperaturen onder het vriespunt tijdens haar reis naar de dood. Een dood waarbij haar hoofd zal worden vastgezet en haar keel zal worden doorgesneden.

Elke fase van haar leven, inclusief deze laatste reis, is onmenselijk geweest en niet te rechtvaardigen.

Zij was een melkkoe uit de zuivelindustrie. De zuivelindustrie is verachtelijk, weerzinwekkend en kan in slechts twee woorden worden omschreven: Slavernij en moord.

‘De vraag is niet: ‘Kunnen ze redeneren, nog kunnen ze praten, maar kunnen ze lijden?’  (Jeremy Bentham, 1789)

De foto is gemaakt tijdens een Toronto Cow Save Vigil

Vrij vertaald van Cruelty Free World

Dit dier en haar verhaal komen uit Canada, maar ook in Nederland mag worden gereden bij vorst. Er is een protocol, wat ingaat bij (de voorspelling van) vier aaneengesloten dagen van -5 graden of kouder of een individuele dag van -10 graden of kouder. Dat betekent slechts dat er enkele maatregelen genomen moeten worden, niet dat vee niet vervoerd mag worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s