Schapen in Australische wolindustrie nog altijd mishandeld (+video)

In 2014 kwam PETA met verontrustende videobeelden over hoe wreed schapenscheerders in Australië te werk gaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een aanklacht tegen de scheerders en de wolindustrie zelf zei dat dit misbruik onmiddellijk moest stoppen.

s2

Nu zijn we drie jaar verder en onlangs ontving PETA een recente video van een ooggetuige die een bezoekje heeft gebracht bij vier verschillende schapenscheerders bedrijven in de beste wolproducerende delen van Australië

Bij alle vier de bedrijven worden schapen nog altijd ernstig mishandeld.

De scheerders slaan, stompen en schoppen de schapen, ze snijden en verminken de dieren en gooien met ze. De schapen worden zwaar mishandeld en raken hierdoor ernstig gewond tijdens een scheerbeurt.

Ook ontdekte deze ooggetuige dat veel van de scheerders drugs gebruiken om nog sneller te kunnen werken. Ze worden gewoonlijk niet per uur betaald, maar naar de hoeveelheid wol die ze afscheren, dus meer wol is meer geld verdienen. Ten koste van de schapen helaas.

De ooggetuige heeft geen enkele keer een dierenarts gezien die de gewonde schapen veterinaire zorg gaf. De werknemers naaien wonden, die zij tijdens het scheren hebben veroorzaakt in de huid van de schapen, zelf dicht met draad en naald, zonder enige vorm van pijnstilling.

Australië is één de grootste wolproducerende landen ter wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s