Bontvrij? (+video)

wbh

Winkels en winkelketens die geen echt bont (meer) verkopen. Er komen er gelukkig steeds meer bij. Zo ook merken en ontwerpers die echt bont links laten liggen. Het probleem blijft echter dat echt bont vaak verkocht wordt als imitatie en inkopers kunnen daarom ongemerkt echt bont kopen zonder dat ze dit weten.

Nu weet ik niet hoe de aanschaf van kleding met imitatiebont voor winkels precies in z’n werk gaat, maar ik kan mij goed voorstellen dat het wel eens mis kan gaan en er toch onbedoeld echt bont in winkels komt te liggen.

Het is bekend dat bont niet altijd vermeld wordt in een label, of er staat imitatiebont in terwijl het wel degelijk echt is. Het blijft dus nog altijd beter om behalve geen bont, ook geen imitatiebont te kopen. Alleen dan weet je zeker dat er geen dierenleed door bont aan jouw kleding kleeft.

Om te laten zien dat we wel op de goede weg zijn, hieronder drie ‘bontvrijlijst’ linkjes

Helaas zijn er ook nog altijd veel bedrijven die zich niet schamen dat ze bont verkopen. Een deel van deze bedrijven vind je hier

Bont voor Dieren heeft ook een bonttest ontwikkeld waarmee je zou kunnen testen of bont echt of imitatie is, maar naar mijn bescheiden mening is die inmiddels allang achterhaald. Zowel de onderlaag als de haren zelf van een goede namaak-nepper zijn met deze test niet te onderscheiden van echt imitatiebont. Het enige wat je er mee kunt aantonen is dat een bontje echt bont is, maar je kunt dus niet met zekerheid stellen dat het imitatie is. Niet betrouwbaar dus.

Bovendien, zolang er nog zo veel bont, echt of imitatie, het verschil zie je dus gewoon meestal niet, op straat te zien is, zal de bontindustrie er wel bij blijven varen. Bont, echt en nep, moet verdwijnen uit het straatbeeld, dat is de enige manier om een eind aan deze horrorindustrie te maken.

Bron: Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s