Undercover: Mishandelingen in Australisch slachthuis (+video)

kalf

Dit kalfje is nog geen week oud, maar je bent getuigen van de laatste dag van zijn leven. Als ‘afvalproduct’ van de zuivelindustrie moest hij zijn laatste momenten doorbrengen in blinde paniek en pijn toen hij met geweld werd gestoken en verbrand door elektrocutie.

Eén voor één werden ze niet alleen gestoken, maar ook verbrand, geëlektrocuteerd en verlamd. Veel van hen kregen een mes door hun keel terwijl ze nog bij bewustzijn waren. Schokkende video opnames uit een Australisch slachthuis onthullen de horror van de vlees- en zuivelindustrie.

kalfje

Nadat hij eerst de mishandeling en angstkreten van zijn voorgangers heeft moeten aanhoren is deze stier, volledig in paniek, zelf aan de beurt voor een enkeltje naar de dood.

Het slachthuis Riverside Meats in Victoria is al vaker betrapt op dierenmishandeling en werd in de gaten gehouden door de autoriteiten. Toch zijn er weer undercover video opnames voor nodig om aan te tonen dat er nog niets veranderd is.

Meer dan 1000 video’s zijn verstuurd aan de autoriteiten. Video’s die mishandeling laten zien van koeien, kalveren, geiten en schapen.

big

Eén specifiek geval was nog ernstiger dan de overige misstanden. Het betrof de mishandeling van een varken nog steeds bij bewustzijn was nadat zij vier keer beschoten was met een verdovingspistool. De werkers lachten haar uit en scholden haar de huid vol. Daarna werd ze doodgeschoten. Haar beproeving duurde meer dan zes minuten.

Een slachthuis is een plaats die maar weinig mensen van binnen zullen zien, maar de producten hiervan liggen in de supermarkt. Achter elk pak melk, achter elk pak vlees gaat een dier schuil dat we nooit zullen kennen en waarvan we de laatste momenten van zijn of haar leven niet kunnen bevatten. Dat wil zeggen, zolang er geen camera’s in slachthuizen aanwezig zijn die vastleggen wat er gebeurt.

Video beelden van Animal Australia onthullen een litanie van de dagelijkse gruweldaden die de ongewenste melkkalveren, varkens, koeien, schapen en geiten worden aangedaan die naar dit belangrijke slachthuis in Victoria worden gestuurd.

Apparatuur die is ontworpen om het lijden van dieren te verminderen wordt gebruikt om te martelen. Bange dieren worden gewelddadig en herhaaldelijk in de nek gestoken met de tanden van stroomwapens. Dit is niet alleen pijnlijk, maar ook ineffectief en dieren kunnen daarna nog steeds bij bewustzijn zijn en pijn voelen wanneer hun keel wordt doorgesneden.

Dit is de tweede keer dat dit slachthuis betrapt wordt op wreedheden, een slachthuis wat onder toezicht staat, wat de vraag oproept wat er gebeurt in slachthuizen waar niemand toekijkt.

Verplichte en onafhankelijk bewaakte CCTV (camera’s) kan extreem misbruik beperken, maar het is de nog altijd toenemende vraag naar vlees en zuivel die er voor zorgt dat de werkdruk steeds hoger wordt en dieren steeds sneller moeten worden geslacht. Werknemers raken gefrustreerd en reageren het af op de dieren.

Animals Australia vraagt iedereen de petitie te tekenen die aandringt op camerabewaking in slachthuizen. Teken de petitie hier.

Vrij vertaald van Animals Australia

Een reactie op “Undercover: Mishandelingen in Australisch slachthuis (+video)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s