De ‘Pangolin Men’ (+video)

pa

Maak kennis met de ‘Pangolin Men’, die ’s werelds meest verhandelde zoogdier beschermen.

Bij de Tikki Hywood Trust in Harare, Zimbabwe, wijdt een groep liefdadigheidswerkers, bekend als de ‘Pangolin Men’ hun leven aan het redden van een voorhistorisch ogend dier van een toenemende dreiging van uitsterven.

De pangolin is het enige zoogdier ter wereld met schubben. Helaas is het deze unieke eigenschap die de pangolin de titel bezorgt van meest verhandelde zoogdier. Er zijn meer dan een miljoen pangolins illegaal bejaagd en verhandeld in het laatste decenium. Op alle acht de soorten in Afrika en Azië wordt gejaagd om hun schubben en vlees. Ze worden gebruikt in de traditionele Aziatische geneeskunde.

Natuurbeschermers, zoals het team van de Tiki Hywood Trust, werken hard om deze gruwelijke trend te keren. Zoals je kunt zien in de video van Barcroft Animal, krijgt elk van de Pangolin Men bij de trust een pangolin toegewezen om er de hele dag mee te revalideren en te wandelen zodat ze op natuurlijke wijze kunnen leren foerageren.

De video geeft ook een beeld van de zachte en speelse wezens  en de interactie met de verzorgers. ‘Hier in Zimbabwe zijn we er trots op dat we de pangolins redden,’zegt één van de verzorgers. ‘Elke dag beschermen mijn vrienden en ik de dieren. We wandelen met ze, we voeden ze, we beschermen ze alsof het onze kinderen zijn.’

Fotograaf Adrian Steirn, die ook te zien is in de video,kreeg toegang tot het werkterrein van de Pangolin Men en maakte prachtige foto’s van hen en de dieren om aandacht te vragen voor de benarde positie waarin deze bedreigde dieren zich bevinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s