Dolfijnenjacht Taiji; seizoen 2017-2018 (2)

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

DJT

In Taiji, Japan, worden elk jaar duizenden dolfijnen gevangen. Veel van hen worden op gruwelijke wijze geslacht en hun vlees wordt, ondanks dat het niet geschikt is voor consumptie, gegeten. Het grote geld wordt echter verdient met het ‘trainen’ en verkopen van ‘geschikte’ dolfijnen aan de entertainment wereld, zoals dolfinaria. Meer hierover kun je hier lezen.

Sea Shepherd is vanaf dit seizoen niet meer aanwezig in Taiji omdat de Japanners met nieuwe wetjes hun guardians mogen oppakken en vasthouden, Sea Shepherd kan daarom de veiligheid van hun vrijwilligers niet meer garanderen.

Hoewel Ric O’Barry zelf niet meer welkom is in Japan wordt zijn Dolphin Project, dat, net als Sea Shepherd voorheen, de slachtpartijen in Taiji documenteert en de wereld in stuurt blijkbaar wel getolereerd. Voor zolang het duurt…

Op deze pagina’s vind je één keer per week een overzicht van de slachtoffers onder de dolfijnen die gevangen zijn in Taiji in het seizoen 2017 – 2018. Het jachtseizoen loopt van 1 september 2016 tot 1 maart 2018.

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

Week 11: 10-16 nov. 2017

 • Op 10 november is een school witlipdolfijnen gevangen. Zes van hen zijn geselecteerd voor de verkoop, een onbekend aantal is afgeslacht. De rest is teruggejaagd naar zee.
 • Drie dagen later, op 13 november, is er een school van 30 witlipdolfijnen de Cove ingejaagd. Maar liefst 18 van hen zijn afgeslacht, de rest is vrijgelaten.

Week 12: 17 – 23 nov. 2017

 • Op vrijdag 17 november hebben de Taiji jagers een school dolfijnen gespot en probeerden de dieren richting Cove te jagen. Gelukkig wisten de dolfijnen te ontsnappen.
 • Maandag 20 november is een deel van een grote school witlipdolfijnen de Cove ingejaagd. Twintig leden van deze dolfijnenfamilie zijn gruwelijk afgeslacht. De overige dieren zijn terug gejaagd naar open zee.

.
Week 13: 24 – 30 nov. 2017

 • Op 24 november hebben de Taiji jagers een volledige familie van 23 witlipdolfijnen de Cove ingejaagd en afgeslacht.
 • Een dag later, de 25e, is een gemengde school van ongeveer 26 snaveltanddolfijnen en tuimelaars de Cove ingejaagd. Onder hen meerdere jonge dieren. Er zijn 10 dolfijnen geselecteerd voor training en verkoop, de rest van de dieren is terug gedreven naar zee.

Week 14: 01 – 07 dec. 2017

 • Op 3 december is een school van 30 snaveldofijnen de Cove ingejaagd. Er zijn 8 dolfijnen geselecteerd voor een leven in gevangenschap. De overige dieren, inclusief meerdere kalfjes, zijn terug gejaagd naar open zee.
 • Slechts twee dagen later, op 5 december, lukt het de Taiji jagers een grote school witlipdolfijnen te spotten. Een deel van hen wist te ontsnappen, maar de overige dieren werden de Cove ingejaagd. Twee dolfijnen werden uitgekozen voor de verkoop en twintig dolfijnen zijn gedood. Twee baby’s werden in een boot gegooid en gedumpt in open zee. Zonder hun moeder zullen ze het niet redden. Hun enige hoop is dat ze hun ontsnapte familie terug vinden en deze dolfijnen voor ze gaan zorgen. Anders zullen ze zeker sterven.
 • Op 7 december gaat het weer mis in Taiji. Een familie gestreepte dolfijnen werd gevangen en ze zijn allemaal afgeslacht.
 • Ook op 7 december: Vijftien dolfijnen zijn uit het water gehaald om  vervoerd te worden naar hun definitieve gevangenissen…

.
Week 15: 08 – 14 dec. 2017

 • Deze hele week zijn de Taiji jagers er niet in geslaagd dolfijnen te vangen.

.
Week 16: 15 – 21 dec. 2017

 • Op 15 december zijn de dolfijnjagers er in geslaagd een familie gestreepte dolfijnen de Cove in te jagen. Ze zijn allemaal genadeloos afgeslacht.
 • Ook op 19 december gaat het fout. Een school witlipdolfijnen wordt gevangen, de jongen worden terug in zee gedumpt, de rest van de familie is afgeslacht voor hun vlees.

Week 17: 22 – 28 dec. 2017

 • Deze week zijn de Taiji jagers veelal niet uitgevaren en wanneer ze dat wel deden zijn ze geen dolfijnen tegengekomen.

.
Week 18: 29 dec. 2017 – 04 jan. 2018

 • Ook deze week geen slachtoffers onder de dolfijnen. Er werd niet uitgevaren of er werden geen dolfijnen gevonden tijdens de strooptochten van de Japanners.

.
Week 19: 05 jan. – 11 jan. 2018

 • Op 5 januari, tijdens de 1e dolfijnjacht van dit jaar, is een school van 16 witlipdolfijnen de Cove ingejaagd en afgeslacht.
 • Op 7 januari is een school gestreepte dolfijnen het slachtoffer geworden van de moordlustige Taiji jagers en afgeslacht in de Cove.

Week 20: 12 jan. – 18 jan. 2018

 • Op 12 januari zijn zes dolfijnen uit een school grijze dolfijnen gevangen genomen om te worden verkocht. Zij zullen de rest van hun leven slijten in een betonnen bak met chloorwater en zullen kunstjes moeten door voor dode vis. De overige tien dolfijnen uit deze school zijn afgeslacht en zullen, versneden en verpakt eindigen in een Japanse supermarkt.
 • Vandaag, 16 januari, is een school van 24 gestreepte dolfijnen gevangen en afgeslacht.
 • Op 18 januari is eerst een school van 15 gestreepte dolfijnen, waaronder een kalf, afgeslacht. Daarna is een school van 6 grijze dolfijnen de Cove ingejaagd en gedood. Ook zijn er vandaag 6 dolfijnen zijn uit het water gehaald om vervoerd te worden naar hun definitieve gevangenissen.

Week 1 t/m 10                               Week 11 t/m 20                                Week 21 t/m 26

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s