‘The Price Of Eggs’ (video)

De prijs van eieren is veel hoger dan die paar euro die jij er als ei etende consument voor betaalt. De prijs wordt betaald door de leghen… met haar leven.

lk1

Na een kort, afschuwelijk leven wordt zij met duizenden andere legkipjes hardhandig in kratten gepropt en naar het slachthuis vervoerd. Daar moet zij uren, soms dagen wachten in die overvolle krat, zonder water of voedsel.

lk2

Wanneer ze dit overleeft begint de horror pas echt. De route door het slachthuis gaat beginnen. Als ze geluk heeft is ze snel dood, maar de kans is groot dat ze het hele martelproces bewust mee gaat maken. Tot de rit ondersteboven door de bak kokend water aan toe.

lk3

In de video kun je beelden zien uit een Australisch slachthuis waar afgedankte legkippen worden geslacht. Je ziet in deze video geen sadistische medewerkers die de dieren nog even extra kwellen. Dat hoeft ook niet, de realiteit, de normale gang van zaken, is al erg genoeg. Ongelooflijk dat dit anno 2017 nog altijd als legaal beschouwd wordt.

Denk er aan, dit zijn legkippen, kippen die misbruikt zijn voor de productie van eieren. De eieren die je zonder er verder bij na te denken in je winkelwagentje legt. Carnisten, maar ook vegetariërs zijn verantwoordelijk voor de onacceptabele dood van miljoenen legkippen.

Kijk niet weg, bekijk de video en vraag jezelf in alle eerlijkheid af of dit jouw gekookte eitje of omelet nou echt waard is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s