Undercover: Schokkende beelden uit slachthuis Izegem, België (+video)

se

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw met verborgen camera’s gefilmd, deze keer in een runderslachthuis te Izegem. Ook ditmaal blijkt er achter de deuren van een Belgisch slachthuis ernstig dierenleed schuil te gaan.

De beelden tonen hoe werknemers runderen hardhandig bewerken met een stok om hen een schietbox in te jagen. De stok wordt op gevoelige delen van het lichaam van de dieren gestoten. Een werknemer dient systematisch elektrische schokken toe op de runderen, wat wettelijk niet toegelaten is.

Animal Rights filmde de doodsangst van runderen in de bedwelmingsbox. De dieren kunnen vanuit de box zien hoe hun soortgenoten opgetakeld en gekeeld worden. Er zijn runderen te zien die in volle paniek pogingen ondernemen om uit de box te klimmen.

Ondanks de wettelijke verplichting dat dieren verdoofd moeten worden tijdens het slachtproces, zijn op de beelden meerdere runderen te zien die bij volle bewustzijn gekeeld en verbloed worden. De werknemers nemen geen maatregelen om hen een bijkomende verdoving te geven.

De geslachte runderen eindigen als biefstukken en andere rundvleesproducten in de grote supermarktketens. In België hebben onder meer Delhaize, Colruyt en Carrefour rundvlees van slachthuis Izegem in de schappen liggen.

In Nederland is het rundvlees te vinden bij groothandel Makro.

‘We dienen klacht in bij het parket van Kortrijk en eisen de onmiddellijke sluiting van het slachthuis.’ aldus Nadine Lucas van Animal Right.

Animal Rights eist de sluiting van het slachthuis in Izegem. ‘We stellen vast dat dieren hardhandig met stokken en elektrische prikkelaars bewerkt worden, ze staan doodsangsten uit voor ze opgetakeld worden, en ze worden soms bij volle bewustzijn de keel overgesneden. Dit moet stoppen!’

Teken de petitie om dit horror slachthuis te sluiten.

Bron: Animal Rights

UPDATE 1:
Het omstreden slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem gaat per direct dicht. Minister Ben Weyt van Dierenwelzijn heeft ”het bevel gegeven het slachthuis voorlopig te sluiten”. Bron

UPDATE 2:
Groothandelsbedrijf Makro neemt per direct geen vlees meer af dat afkomstig is uit het in opspraak geraakte slachthuis in het Vlaamse Izegem. Bron

UPDATE 3:
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts legt het slachthuis Verbist uit Izegem strenge voorwaarden op om deze week weer open te gaan. Zo moeten er meer camera’s komen en de beelden van die camera’s moeten voor iedereen zichtbaar zijn op het internet. Bron

 

 

8 reacties op ‘Undercover: Schokkende beelden uit slachthuis Izegem, België (+video)

  1. Walgelijk, dit is niet met woorden te beschrijven. Mensen die dit die dieren aandoen zijn niet normaal. Voor altijd sluiten en ik hoop dat er nog heel van dit soort misdadige bedrijven gesloten zullen worden.

    Liked by 1 persoon

  2. het begin alleen al de koeien kunnen zelf niks beginnen ze worden door een gang geschokt en gedrukt waarna ze op een drilplaat worden gelegd dat niet eens werkt want ze zijn niet dood. Hoe kun je zo onmenselijk zijn!!! EET GEEN VLEES MEER! Waarom zouden ze voor ons moeten sterven.
    Moesten zij hun poten en verstand kunnen gebruiken als wij zouden wij dat ook ni tof vinden hoor!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s