Eid Al-Adha, onverdoofd slachten en de Koran

Eid Al-Adha, slachtfeest of offerfeest is een jaarlijks terugkerend religieus islamitische feest dat drie dagen duurt. Op de eerste dag van het slachtfeest wordt door alle moslims die zich dit kunnen veroorloven een dier, vaak een schaap, geslacht ter ere van de profeet Ibrahim. Islamieten eten halal, wat inhoudt dat de dieren die ze doden en opeten niet verdoofd ‘mogen’ worden voor de slacht.

In de Nederlandse wet is vastgelegd dat alle dieren recht hebben op een goede verdoving, om zo ernstig dierenleed te voorkomen. Maar de overheid kan aan een slachterij een vergunning verlenen om ritueel en onverdoofd te slachten vanwege religieuze motieven. In Nederland gaan jaarlijks ruim een half miljoen lammetjes en schapen en bijna 125 duizend geiten naar de slacht. Experts geven aan dat het grootste deel van deze schapen en geiten onverdoofd geslacht wordt.

sheep

Op VATD-blog staan diverse artikelen over Eid Al-Adha, onverdoofd slachten, wat de Koran zegt over de omgang met dieren en alles wat hier mee te maken heeft:

UPDATE: 

 

 

Een reactie op “Eid Al-Adha, onverdoofd slachten en de Koran

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s