Beroepsverbod voor ‘varkensbaron’ Straathof noodzakelijk

Varkensboer Adriaan Straathof mag in Duitsland geen varkens meer houden vanwege bewezen verwaarlozing, mishandeling en doden van varkens. In geitenwollen Nederland opent hij de ene na de andere megastal vol dierenleed. Zoals bekend is vorige week één van deze horrorfabrieken in vlammen opgegaan, meer dan 24.000 varkens verloren het leven omdat zij geen kant op konden in deze zeer brandgevaarlijke varkensflat.

Adriaan Straathof moet gestopt worden, geen enkel dier zou nog slachtoffer mogen worden van deze… persoon. 

Help mee door de petitie van Varkens in Nood te tekenen die vraagt om een beroepsverbod voor Straathof. Onder de foto de tekst van Varkens in Nood en een link naar de petitie.

bloemen
Bloemen voor de omgekomen varkens

Afgelopen week verloren 24.000 varkens hun leven in de grootste Nederlandse stalbrand ooit. Tot donderdagavond leefden de varkens in een twee verdiepingen hoge, voormalige kippenstal zonder brandveiligheidsmaatregelen. Eigenaar van deze varkensfabriek is ‘varkensbaron’ Adriaan Straathof. Overal waar hij stallen heeft komt hij in opspraak: hij houdt meer dieren in de stal dan toegestaan, lapt milieuregels en dierenwelzijnswetten aan zijn laars en procedeert tegen gemeentes die hem proberen tegen te houden.

Dierenbeschermers, de NVWA en de Duitse politie constateerden vele misstanden en wetsovertredingen: bloedende en dode biggen, dieren die zonder drinkwater zaten, zieke varkens die aan hun lot werden overgelaten, zeugen in te krappe kooien en zwakke biggen die door het personeel werden doodgeslagen op het beton. De biggensterfte op één van de bedrijven was bijna 30%. In Duitsland was een politie-inval de druppel: door de rechter én in hoger beroep werd Straathof verantwoordelijk gehouden voor de omgang met de dieren op zijn bedrijf en het werd hem daarom verboden nog langer varkens te houden. In Nederland kreeg Straathof vele processen verbaal, geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden opgelegd.

Toch verleende de Nederlandse gemeente Mariënheem diezelfde Straathof recent nog een vergunning voor nóg een varkensfabriek. 11.400 varkens zullen daar een dieronterend bestaan leiden om vervolgens als goedkope kiloknaller te eindigen. En als de rook in Erichem neergedaald is, zal waarschijnlijk een nieuwe stal de plaats van de oude innemen.

De afschuwelijke brand bewijst opnieuw dat deze ‘ondernemer’ niet in staat is tot een respectvolle omgang met dieren: twee verdiepingen varkens leefden in een stal zonder brandalarm en zonder toezicht. Een stal, waaruit de varkens onmogelijk konden wegkomen. Laat deze 24.000 varkens Straathofs laatste slachtoffers zijn!

Op het beroepsverbod in Duitsland had een beroepsverbod in de gehele EU moeten volgen, te beginnen in Nederland, dan was deze varkens de verbrandingsdood bespaard gebleven.

Teken nu de petitie en stop Straathof: de ondernemer in dierenleed!  (De petitie is inmiddels gesloten)

genoeg

Zie ook:

 

Advertenties

12 reacties op ‘Beroepsverbod voor ‘varkensbaron’ Straathof noodzakelijk

  1. Helaas geen doodstraf hier in Nederland !!! Zelfs niet voor dit soort misselijkmakende klootzakken!!! Maarrrrrrr eenzame opsluiting in een koude isoleercel met alleen water en brood voor de rest van zijn zielige leven vind ik ook goed!!!! Lekker langzaam laten wegrotten!!!!! Dit walgelijke misbaksel!!!!!! Mensen zoals hij zijn een schande voor ons allemaal!!!! Hij is het doodtrappen niet waard!!!!

    Liked by 1 persoon

  2. Waarom is het opzettelijk mishandelen, martelen en doden van mensen strafbaar en mag dit persoon zn helse praktijken met dieren (ook een levensvorm met recht op leven) gewoon voortzetten?? Hij zou gestraft moeten worden en levenslang verbod op het houden van dieren in welke vorm dan ook. Deze persoon mist iets….mededogen en gevoel!😡

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s